'Salah'ın pozisyonu İslamofobi'ye hizmet etti'

Sabah yazarı Mevlüt Tezel, Şampiyonlar Ligi final karşılaşmasına damga vuran Salah - Ramos pozisyonunun İslamofobi'ye hizmet ettiğini yazdı.

'Salah'ın pozisyonu İslamofobi'ye hizmet etti'
Şampiyonlar Ligi final maçında Real Madrid ile Liverpool, Avrupa'nın en büyüğü olmak için Kiev'de karşı karşıya geldi. Real Madrid, Liverpool'u 3-1 yenerek kupanın sahibi oldu.

Karşılaşmaya Ramos'la girdiği ikili mücadelenin ardından omzundan sakatlanarak  oyundan çıkan Salah'ın pozisyonu damga vurdu.

Salah'ı sakatlayan ve tepki çeken Real Madrid Kaptanı Sergio Ramos maç ardından 'Kimse böyle bir şey olmasını istemezdi. Ancak suçluluk duymuyorum” açıklamasını yaptı.

Yaşananlar spor dünyasındaki yerini korurken Sabah yazarı Mevlüt Tezel pozisyonun İslamofobi'ye hizmet ettiğini yazdı.

Köşe yazısının bir bölümü şöyle:

Ramos, Salah'ı bilerek sakatlayarak dolaylı yoldan İslamofobi'ye de hizmet etmiş oldu.

'Yok, artık bu kadar da abartma' demeyin! O zaman Liverpoollu taraftarların Salah için besteledikleri meşhur tezahürat gelsin:

'Mo Salah la la la la / Senin için yeterince iyiyse / Benim için de yeterince iyi / Birkaç gol daha atarsa / Ben de Müslüman olup bir camide oturacağım / Olmak istediğim yer orası.' Sosyal medyada da birçok Liverpool taraftarı, 'Salah böyle devam ederse sanırım Müslüman olacağım' benzeri paylaşımlarda bulunuyordu.

Sallah, şu an yaşayan en popüler Müslüman karakter.

Milyonlarca Hristiyan'ın takdir ve sevgisini kazanarak İslamafobi'ye karşı büyük bir mücadele sergiliyordu. IŞİD terör eylemleri yüzünden Müslümanlığa karşı oluşan önyargıyı kırıyordu. Elbette Ramos, Sallah'ı takımı için sakatladı ama dolaylı yoldan da İslamafobi'ye destek vermiş oldu.

Salah sakatlanmasaydı ve maçı Liverpool kazansaydı futboldaki en prestijli ödül Ballon d'Or'u bir Müslüman kazanmış olacaktı. Eğer Salah iyileşemezse milyonlarca insan Dünya Kupası'nda bir Müslüman'ın muhteşem futbolunu da izleyemeyecek.

Köşe yazısının tamamı için tıklayınız