Tenis Açıklaması Fransa Açık

Tek kadınların son şampiyonu Ostapenko ve 9 numaralı seribaşı Venus Williams, turnuvaya ilk turda veda etti Erkeklerde 2 numaralı seribaşı Zverev ve 4 numaralı seribaşı Dimitrov, kadınlarda ise 4 numaralı seribaşı Svitolina 2. tura çıktı

Sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık'ın (Roland Garros) ilk gününde, tek kadınların son şampiyonu Jelena Ostapenko elendi.

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen turnuvanın ilk gün maçları tamamlandı.

Tek kadınlarda 5 numaralı seribaşı Jelena Ostapenko, unvanını korumaya geldiği Fransa Açık'a ilk turda veda etti. Dünya 66 numarası Kateryna Kozlova, Ostapenko'yu 7-5 ve 6-3'lük setlerle 2-0 yendi.

Dünya sıralamasının 91. basamağındaki Qiang Wang'ın 2-0 (6-4, 7-5) mağlup ettiği 9 numaralı seribaşı Venus Williams, ilk turda elenen bir diğer favori isim oldu.

Kadınların 4 numaralı seribaşı Elina Svitolina ve 10 numaralı seribaşı Sloane Stephens ise adlarını 2. tura yazdırdı.

- Erkeklerde fire yok

Tek erkeklerde 2 numaralı seribaşı Alexander Zverev, dünya 92 numarası Ricardas Berankis ile oynadığı ilk tur mücadelesini, 6-1, 6-1, 6-2'lik setlerle 3-0 kazandı.

4 numaralı seribaşı Grigor Dimitrov, Muhammed Saffet'i 3-0, 10 numaralı seribaşı Pablo Carreno da Jozef Kovalik'i 3-1 yenerek 2. tura yükseldi.

8 numaralı seribaşı David Goffin ise dünya 44'üncüsü Robin Haase karşısında zorlanmasına karşın 3-2'lik skorla 2. tur bileti aldı.

Öte yandan erkeklerin 22 numaralı seribaşı Nick Kyrgios, dirseğindeki sakatlık yüzünden turnuvadan çekildi.

- Nadal ve Wozniacki korta çıkacak

Fransa Açık'ta yarın erkeklerin 1 numaralı seribaşı Rafael Nadal, Simone Bolelli, 7 numaralı seribaşı Dominic Thiem de Ilya Ivashka ile karşılaşacak.

Kadınlarda ise 2 numaralı seribaşı Caroline Wozniacki ile Danielle Collins ve 6 numaralı seribaşı Karolina Pliskova ile Barbora Krejcikova mücadele edecek.

Kaynak: AA