Şampiyonlar Ligi kupası Real Madrid'in

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Real Madrid, Liverpool'u 3-1 yendi.

Şampiyonlar Ligi kupası Real Madrid'in
Ukrayna'nın başkenti Kiev'de Real Madrid ile Liverpool arasında Şampiyonlar Ligi finali oynandı. Mücadeleyi Sırp hakem Milorad Mazic yönetti. Mazic'in yardımcılığını ise Milovan Ristic ve Dalibor Djurdjevic yaptı. Dev maç dengeli başladı. Karşılıklı ataklarla geçen ilk yarıda gol sesi çıkmadı.

İkinci yarıya hızlı başlayan Real Madrid‘de Liverpoollu oyuncu Lallana'dan seken topu ceza sahası içinde Isco bekletmeden kaleye gönderdi fakat İspanyol oyuncunun sert vuruşunda meşin yuvarlak üst direkten döndü. Bu tehlikenin ardından İspanya devi bu kez öne geçmeyi başardı. Kroos'un vuruşunda top kaleci Karius'da kaldı. Kaleci Loris Karius oyunu hızlı şekilde başlatmak istedi ve topu elle takım arkadaşına göndermek isterken yakın mesafedeki Karim Benzema dokunuşunu yaparak, meşin yuvarlağı rahat bir şekilde ağlara gönderdi.

Şampiyonlar Ligi kupası Real Madrid'in

Real Madrid‘in maçtaki üstünlüğü uzun sürmedi. 55. dakikada Lovren'in altıpasa indirdiği topu Sadio Mane ağlara göndererek dev finalde eşitliği sağladı. Çekişmeli geçen maçta Real Madrid bu kez de Gareth Bale'in röveşatası ile öne geçti. Marcelo'nun ceza sahasına ortasında Bale röveşata ile şık bir şekilde ağları sarsarak takımını 2-1 öne geçirdi.
Tekrar eşitliği sağlamak isteyen Liverpool baskısını arttırdı ve 70. dakikada ceza sahası içi sağ çaprazdan Sadio Mane'nin sert vuruşunda meşin yuvarlak bir kez daha direkten döndü.

83. dakikada fark 2'ye çıktı. Sol kanatta topla ilerleyen Marcelo'nun uzun pasında Bale arka direkte iyi kontrol ettiği meşin yuvarlağı ağlara göndererek skoru 3-1'e getirdi.


Şampiyonlar Ligi kupası Real Madrid'in


CANLI ANLATIM:

MAÇ SONA ERDİ

84'GOL....Real Madrid 3-1 Liverpool (BALE)

64'GOL...Real Madrid 2-1 Liverpool (BALE)

55' GOL...Real Madrid 1-1 Liverpool (Mane)

51' GOL... Real Madrid 1-0 Liverpool (Benzema)

48' DİREKTEN DÖNDÜ! Ceza sahası içinde topla buluşan Isco'nun aşırtma vuruşu üst direğe çarparak oyun alanına geri döndü.

46' İkinci yarı başladı.

İLK YARI SONA ERDİ


34' Liverpool'da Mohamed Salah, sakatlanarak oyundan çıktı. Real Madrid sol kanattan etkili gelmeye başladı.

22' Liverpool gole çok yaklaştı. Sol kanattan Milner'ın ortasını Firmino kontrol etti. Brezilyalı yıldız kaleye yüzünü döner dönmez şutunu çekti fakat top defanstan döndü. Defanstan seken topu kontrol edenAlexander-Arnold yerden sert vurdu fakat top Real Madrid kalecisi Navas'ta kaldı.

15' Real Madrid tehlikeli geldi. Sağ taraftan ceza sahasına giren Ronaldo sert bir şut çekti fakat top kale direğinin hemen üzerinden auta gitti.

1' Zorlu mücadele Milorad Mazic'in düdüğü ile başladı.

İLK 11'LER BELLİ OLDU

REAL MADRİD: Navas, Carvahal, Varane, Ramos, Marcelo, Kroos, Casemiro, Modric, Isco, Ronaldo, Benzema.

LİVERPOOL: Karius, Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson, Wijnaldum, Milner, Henderson, Mane, Firmino, Salah.