18 Yaş Altı Kadınlar Türkiye Basketbol Şampiyonası

Şampiyonada maçın bitimine 0.7 saniye kala rakibinden yediği basketle 4645 mağlup olan Ataşehir Koleji, maçta hakem hatası olduğunu ileri sürerek karşılaşmanın kendi takımları lehine tescil edilmesini istedi

Ordu'da devam eden 18 Yaş Altı Kadınlar Türkiye Basketbol Şampiyonası'nda maçın bitimine 0.7 saniye kala rakibinden yediği basketle 46-45 mağlup olan ve turnuvadan elenen Ataşehir Koleji, maçta hakem hatası olduğunu ileri sürerek karşılaşmanın kendi takımları lehine tescil edilmesini istedi.

Ataşehir Koleji Kız Takımı Başantrenörü Kerem Aşıcı, Durugöl Mahllesi'ndeki Başpehlivan Recep Kara Spor Salonu'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, 18 Yaş Altı Kadınlar Türkiye Basketbol Şampiyonası'nda çeyrek finale yükselme maçında Ankara BOTAŞ'la karşılaştıklarını anımsattı.

Maçın başından sonuna kadar iki takım adına çok güzel bir müsabaka olduğunu kaydeden Aşıcı, "Maçın bitimine 0.7 saniye kala bir sayı önde girdik. Bu sırada rakibimiz kenardan top çıkardı ve 5 numaralı oyuncusu dripling yaptı ve daha sonra şuta kalktı. Ancak bu sırada süre bitmişti. Ancak maçın iki hakemi ne yazık ki sayıyı verdiler ve maalesef biz elendik ve Ankara BOTAŞ maçı kazanmış oldu." diye konuştu.

Maçın ardından rakip antrenörleri ile birlikte hakemlere ve ilgili birimlere gerekli itirazları yapmalarına rağmen bu itirazlarının kabul görmediğini dile getiren Aşıcı, şöyle konuştu:

"İtirazlarımıza rağmen bize verilen yanıt hakem hatasının herhangi bir şekilde geri dönüşümünün olmayacağı yönündeydi. Sunduğumuz görüntüleri dahi delil olarak kabul etmediler. Biz sadece hakkımız olanı istedik. Ne yazık ki Ordu'dan hak etmediğimiz şekilde boynu bükük dönüyoruz. Hakem hatası sonucu böylesine önemli bir şampiyonadan elenmek zorunda bırakıldık. Üzgünüz."

Antrenör Aşıcı bu süreçte maçı kazanmalarına rağmen kendilerine destek olan Ankara BOTAŞ idareci yöneticilerine de teşekkür etti.

Ataşehir Koleji Takım Kaptanı Buse Türker ise, haklı olmalarına rağmen haksız şekilde şampiyonadan elendikleri için çok üzgün olduklarını ifade etti.

- Ankara BOTAŞ cephesi

Ankara BOTAŞ Kız Basketbol Takımı Teknik Sorumlusu Ender Kaya da, maçın bitimine 0.7 saniye kala böyle talihsiz bir olayın yaşandığını söyledi.

Kalan sürede topun basket olmasının mümkün olmayacağını ifade eden Kaya, şunları kaydetti:

"İnsanlar elbette hata yapabilirler. Sadece biraz bunun farkında olmaları gerekiyor. Masa hakemleri belki yarım salise ya bir salise geç basmış olabilirler. Görüntülerden pozisyonu izlediğimizde sürenin bittiği esnada topun elde olduğu gözüküyor. Hakem arkadaşlarımız adına da talihsiz bir pozisyondu. Ama bunların düzeltilmesi gerekiyordu. Herkes hata yapabilir. Ama burada hataları düzeltebilecek ve inisiyatifleri alabilecek yetkililerin olabilmesi. Maalesef bunu göremedik. Arkadaşlarımız adına üzgünüm."

Şampiyona için herkesin emek harcadığını vurgulayan Kaya, "Sonuçta bizim de bir misyonumuz var. Biz antrenörler olarak da çocuklara sadece basketbolu öğretmemeliyiz. Bunun yanında doğru ve dürüst olmayı da çocuklara aşılamalıyız. Bizler bunu düşünürken federasyonun da biraz yapıcı olmasını beklerdik." diye konuştu.

Kaya, kendi oyuncularının da böyle bir olay karşısında üzüldüğünü sözlerine ekledi.

Kaynak: AA