11. Aroma Akseki Dağ Koşusu Türkiye Şampiyonası

11. Aroma Akseki Dağ Koşusu Türkiye Şampiyonası, 9 Haziran'da yapılacak.

Atletizm Federasyonu Koordinatörü Hasan Babaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya'nın Akseki ilçesindeki doğal parkurun dağ koşusu için uygun olduğunu belirtti.

Şampiyonaya 350'ye yakın sporcunun katılacağını ifade eden Babaç, "Bu sporcular arasında Avrupa ve dünya şampiyonalarında Türkiye'yi başarıyla temsil ederek kürsüye çıkan birçok sporcumuz da bu yarışmada kıyasıya mücadele edecek." dedi.

Koşuya katılacak sporcuların genç bayanlar, genç erkekler, büyük bayanlar ve büyük erkekler olmak üzere dört ayrı kategoride mücadele edeceğini aktaran Babaç, parkurun genç bayanlar ve genç erkeklerde 6 bin 500, büyük bayanlar ve büyük erkeklerde ise 13 bin metre olacağını ifade etti.

Geçen yıl Dünya Dağ Koşuları Federasyonu kongresinde yeni bir karar alındığını hatırlatan Babaç, "Bu yıl gençlerde koşu mesafesi 5 bin 200 metre, büyüklerde ise mesafe 10 bin 400 metre olarak değiştirildi. Yarışma parkurunda yeni düzenlemeler yapılarak Akseki parkuru yeni statüye uygun hale getirilecek." diye konuştu.

Kaynak: AA