Şampiyon Kulüplerin Gözdesi Açıklaması Palandöken

Erzurum'daki Palandöken Dağı eteklerinde bulunan 2 bin 800 rakımlı Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'ne 20172018 sezonu öncesinde kampa gelen futbol takımları, sezon sonunda memnun edici sonuçlar almayı başardı Sezon öncesi yüksek rakımdan faydalanmak için kentte kamp yapan takımlardan Teleset Mobilya Akhisarspor, Ziraat Türkiye Kupası'nı kazandı, MKE Ankaragücü ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor 1. Lig'den Süper Lig'e çıkma başarısı gösterdi Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen:'2014 yılında tesislerimizin ilk etabını yapmıştık ve o tarihten sonra futbol takımları başta olmak üzere buraya birçok sporcu gelir. İlk yıl 30, sonra 50, daha sonra 60, geçen yıl ise 100'e yakın takım kamp yaptı'

YUNUS HOCAOĞLU - Erzurum'daki Palandöken Dağı eteklerinde bulunan Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'ne 2017-2018 sezonu öncesinde kampa gelen futbol takımlarından Teleset Mobilya Akhisarspor, Ziraat Türkiye Kupası'nı kazandı, MKE Ankaragücü ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor 1. Lig'den Süper Lig'e çıkma başarısı gösterdi.

Türkiye'nin en önemli kış sporları merkezlerinden olan ve özellikle kışın binlerce turisti ağırlayan Erzurum'da, 2014'te inşa edilen ve üç yıl önce resmi açılışı yapılan 2 bin 800 rakımdaki Yüksek İrtifa Kamp Merkezi, yazın da birçok futbol kulübüne ev sahipliği yapıyor.

İdeal hava sıcaklıklarına sahip olması ve yüksek rakımın sporcular üzerindeki olumlu etkilerini dikkate alan futbol takımlarının birçoğu, sezon öncesi kamp için tercih ettikleri Palandöken'de güç depolayarak çeşitli başarılara imza attı.

Süper Lig ekiplerinden Göztepe, Kayserispor, Aytemiz Alanyaspor, Atiker Konyaspor ve Teleset Mobilya Akhisarspor'un yanı sıra birçok takımın kamp yaptığı merkez, Spor Toto 1. Lig ekiplerinden de başta MKE Ankaragücü ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor olmak üzere Denizlispor, Altınordu gibi takımlara olumlu katkı sağladı.

Sezon öncesi yüksek rakımdan faydalanmak için kentte kamp yapan takımlardan Teleset Mobilya Akhisarspor'un Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanmasının yanı sıra MKE Ankaragücü ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor Spor Toto 1. Lig'den Spor Toto Süper Lig'e çıkma başarısı gösterdi.

Kampa gelen takımların sayısında her yıl artış olan merkezde 2017-2018 sezonu öncesinde yüksek rakımda kamp yapan TFF 2. Lig ekibi Hatayspor'un 1. Lig'e çıkması ve diğer birçok takımın kendi liglerinde başarı kazanması da yüksek rakımın önemini daha fazla artırıyor.

Bütün antrenmanlarını Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nde yaparak bu avantajı iyi değerlendiren Büyükşehir Belediye Erzurumspor, son 3 sezonda mücadele ettiği liglerden bir üst lige çıktı.

Son olarak Spor Toto 1. Lig'de play-off finaline kalarak Gazişehir Gaziantep'i penaltılarda yenmeyi başaran Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Spor Toto Süper Lig'e yükselen son takım oldu.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl başta futbol takımları olmak üzere birçok branşta sporcuların Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'ne geldiğini söyledi.

- Takımlar yüksek rakımdan faydalanmak için geliyor

Yeni sezon öncesinde takımların yüksek rakımdan faydalanmak için kente geldiğini belirten Sekmen, "Futbol ve diğer branşların hepsi yeni sezona başlarken mutlaka yüksek rakıma gelerek kamp yaparlar. Bu yüksek rakımın faydası ise bu tür yerlerde oksijen azlığı vücuttaki alyuvarların yenilenmesine neden olur." dedi.

Sekmen, bu sayede futbolcuların daha güçlü olduğunu ifade ederek, kamp bitiminde futbolcuların daha aktif hareket ettiğini anlattı.

Bu yüzden her yıl kentteki Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nin futbol takımları tarafından tercih edildiğini aktaran Sekmen, "2014 yılında tesislerimizin ilk etabını yapmıştık ve o tarihten sonra futbol takımları başta olmak üzere buraya birçok sporcu gelir. İlk yıl 30, sonra 50, daha sonra 60, geçen yıl ise 100'e yakın takım kamp yaptı." diye konuştu.

- "Artık otellerimiz de yetmez hale geldi"

Yüksek irtifada kamp yapan takımların genelde başarılı olduğunu vurgulayan Sekmen, bu tür imkanları geliştirmek için belediye olarak çalıştıklarını kaydetti.

Sekmen, şöyle devam etti:

"Buraya gelen takımlardan başta Teleset Mobilya Akhisarspor, Ziraat Türkiye Kupası'nı kazandı. 1. Lig'den Süper Lig'e çıkan MKE Ankaragücü takımı ve başarı kazanan daha fazla takımı da saymak mümkün. Bu takımlar burada kamp yaptı ve bu imkanları biz bütün takımlara sunduk. Artık otellerimiz de yetmez hale geldi, bunun için de yeni 5 yıldızlı otellerin yapılması için girişimlerimiz devam ediyor. Çünkü yazın burada kamp olduğu gibi kışın da kış sporlarının rahat yapılması için otellere ihtiyacımız var."

- Bütün takımlara Erzurum daveti

Yüksek rakımda kamp yapan futbolcuların fiziki şartlarının olumlu etkilendiğine işaret eden Sekmen, sözlerini şöyle tamamladı:

"Futbolcular kamplarını yüksek rakımlı yerlerde yaparlarsa yeni sezona da iyi başlarlar. Futbolcular burada çok rahat ediyor. Çünkü oteller şehir merkezine çok yakın ve antrenmanları bittikten sonra hemen otellerine gitme imkanları var. Burayı Bolu ve Afyon'daki kamp yerleriyle kıyaslamak da mümkün değil. Erzurum aranıp da bulunamayacak kadar güzel yerlerden birisi. Bu sebeple bütün takımları Erzurum'a davet ediyorum."

Kaynak: AA