Şampiyon Güreşçi Başkan Türel'i Ziyaret Etti

Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya Su ve Atık Su İdaresi (ASAT) Güreş Takımı sporcusu Adem Burak Uzun, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i ziyaret etti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Makedonya'da gerçekleştirilen 22 ülkenin katıldığı Yıldızlar Serbest Güreş Avrupa Şampiyonası'nda 51 kiloda finale çıkan ve Avrupa Şampiyonu olan ASAT Güreş Takımı sporcusu 17 yaşındaki Uzun, kupasıyla Başkan Türel ile görüştü.

Uzun'u başarısından dolayı kutlayan Türel, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiği günden bu yana güreşe çok büyük bir emek verdiğini dile getirdi.

ASAT Spor Kulübü'nün birçok genci, çocuk yaşlarda alarak yetiştirdiğini ve Türk sporuna kazandırdığını söyleyen Türel, "Bu çok uzun ve ince bir yol. Özellikle Avrupa'da, dünyada şampiyonluklar kolay gelmiyor. Adem Burak kardeşimiz de ASAT Spor güreşçisi olarak Avrupa Şampiyonu oldu. Kendisini tebrik ediyorum. Bizlere gurur verdi." ifadelerini kullandı.

Uzun'un zorlu müsabakalar sonrasında Avrupa Şampiyonu olmayı hak ettiğini bildiren Türel, genç sporcunun başarılarının devamını dileyerek, 40 gün sora gideceği dünya şampiyonası içinde başarı diledi.

Kaynak: AA