Milli Kick Boksçunun Hedefi Dünya Şampiyonluğu

Milli kick boksçu Alperen: 'Çok çalışmam gerektiğini biliyorum. Aynı başarıyı Allah'ın izniyle İtalya'da da gösterip dünya şampiyonu olmayı hedefliyorum'

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yaşayan milli kick boksçu Alperen Biltekin, eylül ayında İtalya'da düzenlenecek Dünya Kick Boks Şampiyonası'na hazırlanıyor.

İkiçeşmelik Mahallesinde ailesiyle birlikte yaşayan Biltekin, babasının yönlendirmesiyle 10 yaşında tekvandoya başladı.

Tekvandoda ilk başarısını Ege Bölgesi'nde okullar arasında düzenlenen şampiyonada birinci olarak elde eden 18 yaşındaki Biltekin, daha sonra muaythai ve kick boksa ilgi duydu.

Bu spor dallarında ulusal ve uluslararası derecelere uzanan Biltekin, son olarak nisan ayında Antalya'da düzenlenen 3. Uluslararası Türkiye Açık Kick Boks turnuvasında kendi kilosunda birinci oldu.

Biltekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eylül ayında İtalya'da düzenlenecek Dünya Kick Boks Şampiyonası'nda altın madalyaya uzanmak istediğini söyledi.

Kuşadası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ndeki eğitimine devam ettiğini, antrenmanlarını da aksatmadığını dile getiren Biltekin, "Antalya'daki yarışmanın hazırlık süreci çok zordu ama sonuçta şampiyon oldum. Çok çalışmam gerektiğini biliyorum. Aynı başarıyı Allah'ın izniyle İtalya'da da gösterip dünya şampiyonu olmayı hedefliyorum." dedi.

Biltekin, profesyonel kick boksçu Gökhan Saki'yi kendisine örnek aldığını sözlerine ekledi.

Antrenör Bayram Keskinkılıç ise Biltekin'in maddi imkansızlıklar içerisinde gece gündüz demeden çalıştığını, İtalya'dan şampiyonlukla dönmeyi umduklarını dile getirdi.

Kaynak: AA