Fatih Terim'in 7. şampiyonluğu

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim 7. şampiyonluğunu ilan etti.

Fatih Terim'in 7. şampiyonluğu
Galatasaray sezona Dursun Özbek başkanlığında başlarken, geçen sezonun devre arasında göreve gelen teknik direktör Tudor'la yola devam edildi.

İLK GİDEN TUDOR OLDU


Sezona Avrupa Ligi'ndeki Östersunds faciasıyla başlayan Galatasaray'da Tudor eleştiri oklarının odağındaki isimdi. Lige iyi başlayarak kredisini artıran Hırvat hoca, özellikle büyük maçlardaki ve deplasmanlardaki kötü performansıyla sonunu getirdi.

Başkan Dursun Özbek, Yeni Malatyaspor mağlubiyeti sonrası Tudor'un görevine son verildiğini açıkladı. Tudor'un gidişiyle hedefteki tek isim Fatih Terim'di.

HER ŞEY 'NEREDE KALMIŞTIK?' TWEETİYLE BAŞLADI

Tarihler 21 Aralık 2017'yi gösterirken, Fatih Terim'in çok az kullandığı Twitter hesabından tüm Galatasaray camiasını sevince boğan bir tweet atıldı.

Terim, Galatasaray'daki 4. dönemini 'Nerede kalmıştık?' tweetiyle müjdeledi.

Fatih Terim'in 7. şampiyonluğu

FATİH TERİM 2. YILDIZINA KOŞUYOR!

Sarı-kırmızılı takımın başında 4. dönemini geçiren İmparator Fatih Terim, sarı-kırmızılılar'ın başındaki 7. şampiyonluğunu kazandı.

Şampiyonluk yolunda en avantajlı takım konumundaki Galatasaray deplasmanda Göztepe ile karşılaştı.Şampiyonluk için 1 puanın yeterli olduğu maçta sarı kırmızılı ekip, yıldızı Bafetimbi Gomis'in golüyle Göztepe'yi 1-0 yendi ve 19 Mayıs olan kuruluş tarihinde 21. şampiyonluğunu ilan etti.

İlk yarısı golsüz geçilen maçta 65. dakikada kazanılan penaltıyı Gomis gole çevirdi ve bu sezon ligdeki 28. golünü attı. Gol krallığı unvanını taçlandıran Gomis, 27 gollü Alex'i geçerek Süper Lig'in en golcü yabancı futbolcusu rekorunu kırdı.

21 yılda tam 10 lig kupası kazanan Galatasaray, ezeli rakipleri Fenerbahçe (6) ve Beşiktaş'ın (4) toplamından daha fazla şampiyonluk elde etmiş oldu.

Fatih Terim'in 7. şampiyonluğu