Uluslararası Yarışmada Türkiye'yi Temsil Edecekler

Her yıl dünyanın birçok ülkesinden akademik potansiyeli yüksek öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen The World Scholar’s Cup’a katılan Avrupa Sınav Koleji, bir üst tura geçerek uluslararası turnuvalara katılmaya hak kazandı.

Akademik potansiyeli yüksek öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen The World Scholar's Cup (Dünya Bilginler Kupası) bu yıl İstanbul ayağında Avrupa Sınav Koleji, ortaokuldan 2, liseden 4 takım toplamda 6 takımın tamamını Barselona, Melbourne ve Kuala Lumpur'da gerçekleştirilecek olan Uluslararası turnuvalardan birine göndermeye hak kazandı.

Dünya bilginler kupası bilgi yarışması

Turnuva, 2007 yılında Daniel Berdichevsky tarafından başlatıldığı ve uluslararası öğrenme festivali ya da bilgi dekatlonu olarak da tanımlanabilen bir program olduğu belirtildi. Konuşma dilinin İngilizce olduğu festivale dünyanın dört bir yanındaki, akademik potansiyeli yüksek ortaokul (juniors) ve lise (seniors) öğrencileri, her yıl ocak ayında belirlenen tema üzerinden; fen bilimleri, sosyal bilimler, sanat ve müzik, tarih ve edebiyat alanlarından katılım sağlıyor. Performanslar takım bilgi yarışması, bireysel bilgi yarışması, münazara ve makale yazma olmak üzere dört ayrı kategoride yapılıyor.

Yarışmanın üç aşamadan oluştuğu, birinci aşamasında bölgesel ilk yarışma, ikinci aşamada uluslararası ve son aşamasında şampiyonlar turnuvası Yale Üniversitesinde gerçekleştirildiği bilgisi verildi.

Öğrenciler Debate (tartışma), Collaborative Writing (işbirlikçi yazma), Scholar's Bowl ve Scholar's Challenge kategorilerinde, öğrenciler çalıştıkları konular hakkında sentez yapıp bilgilerini sınama ve ülkelerini temsil etme şansı yakalıyor.

Kaynak: İHA