Uluslararası Mammut Tahtalı Run To Sky

Antalya'da düzenlenen organizasyon, 24 ülkeden 400 sporcunun katılımıyla başladı.

Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenen 4. Uluslararası Mammut Tahtalı Run To Sky yarışları başladı.

Yarışlara 24 ülkeden 400 sporcu katılıyor. Yarışlar 6 kilometrelik Vertical Kilometer, 27 kilometrelik Mammut Run To Sky, 29 kilometrelik Mammut Chimera Run, 60 kilometrelik Mammut Tahtalı Berg Sky Race, 100 kilometrelik Mammut Tahtalı Ultra Sky kategorilerinde gerçekleştirilecek.

Organizasyonun Komite Başkanı Polat Dede, yarışlar öncesi Tahtalı Dağı'nda düzenlenen basın toplantısında, yarışlara ilk sene 3 ülkeden yabancı katılımcının olduğunu, bu sene 24 ülkeye ulaşmalarının mutluluk verici olduğunu söyledi.

Yarışların Türkiye'nin ilk "skyrunning" yarışı olma özelliği taşıdığını vurgulayan Dede, 2015'de 40 kişiyle başlayan maceranın 400 kişiyle devam ettiğini anlattı.

İlerde Dünya Şampiyonası yapmayı hedeflediklerini aktaran Dede, "Bu sene yarışlar daha da zor. En zor parkur 100 kilometrelik Mammut Tahtalı Ultra Sky. Bu parkurda sporcular Tahtalı Dağı'nın etrafını 360 derece dönerek koşacak. Daha önce bu yarışı 4 saatin altında tamamlayan yarışmacı olmadı." diye konuştu.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ersan Başar da "skyrunning" yarışının Türkiye'de son yıllarda çok gelişen bir branş olduğunu söyledi.

Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Yüksel ise yarışların, turizme büyük katkı sunduğunu, sürdürülebilir çevre anlamında farkındalık yaratacak bir spor organizasyonu olduğunu dile getirdi.

Geçen sene Ultra Trail Word Tour Dünya Şampiyonu İsviçreli Andrea Huser, yarışlara sakatlığı nedeniyle katılamayacağını ancak gelecek sene katılmak istediğini anlattı.

Toplantının ardından, Vertical Kilometer yarışıyla başlayan organizasyon, 20 Mayıs'ta sona erecek.

Kaynak: AA