Hokeyde Hedef Avrupa'da Başarı

Gaziantep Polisgücü'nün kadın ve erkek hokey takımları ile Bolu Belediyespor Erkek Hokey Takımı, Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Açık Alan Şampiyonası'nda mücadele edecek Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan: 'Artık ülkemizde hokey üst düzeyde oynanıyor, dolayısıyla gerek Gaziantep gerekse Bolu takımlarımız orada başarı elde edecek güçte'.

Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Açık Alan Hokey Şampiyonası'na katılacak Gaziantep Polisgücü'nün kadın ve erkek takımları ile Bolu Belediyespor Erkek Takımı'nın başarılı olacağına inandığını belirtti.

Karakan, yaptığı yazılı açıklamada, Gaziantep Polisgücü Erkek Takımı'nın 18-21 Mayıs tarihlerinde Danimarka'da Avrupa Açık Alan Şampiyonası Challenge 3'te, Gaziantep Polisgücü Kadın Takımı'nın yine aynı tarihlerde Avusturya'da Avrupa Açık Alan Şampiyonası Challenge 3'te, Bolu Belediyespor Erkek Takımı'nın ise 17-20 Mayıs tarihlerinde Slovenya'da Avrupa Açık Alan Şampiyonası Challenge 2'de mücadele edeceğini aktardı.

Başkan Karakan, Danimarka, Avusturya ve Slovenya'da Türkiye'yi temsil edecek takımlardan başarı beklediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Artık ülkemizde hokey üst düzeyde oynanıyor, dolayısıyla gerek Gaziantep gerekse Bolu takımlarımız orada başarı elde edecek güçte. Teknik kadromuza ve sporcu kardeşlerimize güvenimiz tamdır. Her iki ilimizde de tüm sivil toplum kuruluşlarının bu kulüplerimize maddi manevi destek vermeleri ve sponsor olmaları gerekir. Bolu Belediyesi, bu fırsatı iyi değerlendirip, belediye olarak kulübe destek vermektedir. Aynı hassasiyeti Gaziantep belediyeleri de göstermelidir çünkü Avrupa Hokey Federasyonuna üye en az 80 ülkede bu oyunlar takip edilecek, bu kentlerimizin adı sürekli internet sitelerinde ve sosyal medyada yer alacak, bundan daha güzel tanıtım mı olur."

Bolu Belediyespor ve Gaziantep Polisgücü hokey takımlarının Türk bayrağını Avrupa'nın göbeğinde dalgalandıracağını aktaran Karakan, "Bolu Belediyespor ile Gaziantep Polisgücü kulüplerinin başkan ve yöneticileri, kendi imkanlarıyla bu üç takımımızı Avrupa'ya taşıyor. Her iki kulübümüzün başkan ve yönetim kurulu üyelerine ve sporculara üstlendikleri bu zorlu görevde başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA