Bolu Belediyesi'nden Engelli Millilere Ödül

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, 2017 yılında Çin'de düzenlenen Paralimpik Okçuluk Dünya Şampiyonası'nda ikincilik elde eden Paralimpik Okçuluk Milli Takımı sporcuları Ömer Aşık ile Merve Nur Eroğlu'na ödül verdi.

Geçen yıl Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenen Paralimpik Okçuluk Dünya Şampiyonası'nda elde ettikleri dereceler ile gümüş madalya almaya hak kazanan Ömer Aşık ve Merve Nur Eroğlu ile Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem, Başkan Yılmaz'ı makamında ziyaret etti.

Milli sporculara çiçek takdim eden Yılmaz, daha sonra her iki sporcuya 2'şer yarım altın hediye etti.

Ömer Aşık ve Merve Nur Eroğlu'nun hem Bolu'nun hem de Türkiye'nin gururu olduğunu ifade eden Yılmaz, "Okçulukta ağır engelli yarışmalarda Türkiye’de devamlı derece alırken, dünyada da derece alıyorlar. Olimpiyatlarda derece alıyorlar. En son Çin’de yapılan yarışmalarda hem Ömer oğlumuz hem de Merve kızımız dünya ikincisi olmuşlardır." dedi.

Mili sporcu Ömer Aşık ise "Biz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu süreçte de gerek antrenmanlarımız gerekse kamplarımız konusunda Bolu Belediyemizin engelsiz hizmet aracıyla belediye olarak bizlere sonuna kadar destek veriyorlar. Belediyemize çok teşekkür ederim." dedi.

Merve Nur Eroğlu da Başkan Yılmaz'a teşekkür ettiğini söyleyerek, "Ödül için de ayrıca teşekkür ederiz. Paralimpik oyunlar yolunda şu an Avrupa şampiyonasına hazırlanıyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA