Mustafa Cengiz, AA Spor Masası'na Konuk Oldu (6)

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz:'Seçimde aday sayısının artması pastanın iyi ve büyük olduğunu, adayların azalması ise orada terslik olduğunu gösterir. Bu bağlamda ben kendime ve ekibimize pay çıkartıyorum. Demek ki biz başarılı bir şeyler yaptık' '(Erkek basketbol takımı) Hemen hemen tüm basketbolcularımızın serbest kalma hakkı bulunuyor. Transfer yasağı da var. Erkek basketbolda 20 milyon lira açık var. Çok ciddi bir rakam'

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, olağan genel kurulda yarışacağı 3 başkan adayına başarı dileğinde bulundu.

Türk Telekom Stadı'nda, Anadolu Ajansı Spor Masası'na konuk olan Başkan Cengiz, AA Spor Haberleri Yayın Yönetmenliği yönetici ve editörlerinin sorularını cevapladı.

Seçimde kendisiyle beraber 4 başkan adayının olduğunu belirten Cengiz, "Seçimde aday sayısının artması pastanın iyi ve büyük olduğunu, adayların azalması ise orada terslik olduğunu gösterir. Bu bağlamda ben kendime ve ekibimize pay çıkartıyorum. Demek ki biz başarılı bir şeyler yaptık. Bunun işaretleri görüldü ki aday sayısı arttı. Önümüzdeki 3-4 gün çok önemli, şampiyonluk yürüyüşümüz var. Seçimlerin adil, dürüst ve futbol takımı başta olmak üzere Galatasaray'a zarar vermeden geçmesini diliyor, yarışanların hepsine candan başarılar diliyorum." diye konuştu.

Mustafa Cengiz, amatör branşlarla ilgili bir soru üzerine şunları söyledi:

"Galatasaray, basketbolu ve voleybolu Türkiye'ye getiren ilklerin takımı. Basketbol profesyonelleşti. Galatasaray amatör ruhla bu profesyonelleşmeye yetişemedi. Basketbol, futbol gibi değil, takımı kurduğunuzda netice bellidir. Galatasaray bu profesyonelleşmeyle hep açık verdi. Hemen hemen tüm basketbolcularımızın serbest kalma hakkı bulunuyor. Transfer yasağı da var. Erkek basketbolda 20 milyon lira açık var. Çok ciddi bir rakam. Yeni takım kurmaya kalkarsanız da o paralar gerek. Bu bir tercih meselesi. Bu konuda sponsorlar aramak zorundayız."

Basketbolda altyapıdan çıkan oyuncular ve takviyelerle liderliğe oynayan bir takım oluşturmak istediklerini vurgulayan Cengiz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Basketbolcuları günlük vererek oynattık. Adamlar lig sonuncusuna yenildiler, çok asabım bozuldu. Sonra lig ikincisini yendiler. Bu olmadı, bu profesyonellik değil. Biz buna saygı duymayız. Onlar kendilerince profesyonel. Basketbolda silkinme hareketi yapacağız. Basketbolda altyapıdan çıkan oyuncuları takviye ederek birinciliğe oynayan bir takım oluşturmak gerekiyor. Amatör sporlarda da disiplin istiyoruz. Olay küçülme değil, doğru harcama. İnşallah Galatasarayfabrika ayarlarına döndüreceğiz. O laf bize ait, seçim sloganımız. Galatasaray'ı hem karakter hem de mücadele değerlerine yönlendireceğiz. Basketbolda da gereğini yapacağız."

(Bitti)

Kaynak: AA