Denizlili Minik Güreşçi Şampiyon Oldu

Denizli Güreş Eğitim Merkezi sporcusu Şaban Ulutaş'ın, Afyonkarahisar'da yapılan Minikler Türkiye Şampiyonasında Türkiye şampiyonu olduğu bildirildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Denizli Güreş Eğitim Merkezi'nin Türk sporuna önemli sporcular yetiştirmeye devam ettiği, merkezde yaşları 14 ile 16 arasında değişen 14 sporcunun öğrencinin eğitim gördüğü belirtildi.

Türkiye Güreş Federasyonunun yıllık faaliyet programında yer alan 14-15 Yaş Minikler Türkiye Şampiyonasının 11-13 Mayıs tarihlerinde Afyonkarahisar'da yapıldığı dile getirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Tavas 2003 doğumlu Şaban Ulutaş, Afyonkarahisar'da yapılan Grekoromen Türkiye Şampiyonasında 48 kiloda mindere çıktı. Rakiplerine puan vermeyen Ulutaş, altın madalya yolunda beş müsabakada da rakiplerini sayı tuşu ile yenmeyi başardı. Denizli'yi temsil eden bir diğer sporcu Diyar Özpay 68 kiloda mindere çıktı ve şampiyonayı Türkiye 5.'si olarak tamamladı."

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, küçük sporcunun elde ettiği başarıdan gurur duyduklarını belirterek, sporcuyu ve antrenörlerini tebrik etti.

Denizli Güreş Eğitim Merkezinin dört sene önce açtığı seçmeler sırasında keşfedilen Şaban Ulutaş'ın aynı başarısını milli formayla da göstereceğine inandığını dile getiren İbanoğlu, genç sporcunun 24-26 Haziran'da Budapeşte'de yapılacak Avrupa Şampiyonasında milli formayı giyeceğini kaydetti.

Kaynak: AA