'Biz Avrupa'nın En İyi Takımıyız'

1620 Mayıs'ta Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenecek 17. Avrupa Wushu Şampiyonası'na katılacak milliler, her sporcunun altın madalya kazanması hedefiyle sürdürdükleri hazırlıkları tamamladı Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Abdurrahman Akyüz:'Geçen yıl 117 sporcu ile 126 madalya almıştık. Bunun 52'si Avrupa birinciliğiydi ve takım halinde Avrupa şampiyonu olmuştuk. Bu yıl da yine aynı şekilde başarımızı devam ettirmek istiyoruz'

ÖMER FARUK CEBECİ - Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Abdurrahman Akyüz, 16-20 Mayıs'ta Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenecek 17. Avrupa Wushu Şampiyonası'nda milli takım olarak altın madalya almayı istediklerini söyledi.

Milli takımın şampiyona hedefine ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan Abdurrahman Akyüz, Rusya'ya, 50'si sporcu 70 kişilik kafile ile gideceklerini belirtti.

Sanda branşı sporcularının İzmir'de, taolu branşı sporcularının ise Sakarya'da hazırlandığını anlatan Akyüz, "İyi bir hazırlık yaptık. Geçen yıl 117 sporcu ile 126 madalya almıştık. Bunun 52'si Avrupa birinciliğiydi ve takım halinde Avrupa şampiyonu olmuştuk. Bu yıl da yine aynı şekilde başarımızı devam ettirmek istiyoruz. Biz Avrupa'nın en iyi takımıyız. Ev sahibi Rusya ile kafa kafaya gidiyoruz. İnşallah iyi sonuçlar, şampiyonluklar alacağımıza inanıyorum." şeklinde konuştu.

Avrupa şampiyonalarının sırasıyla modern ve geleneksel olarak yapıldığını anımsatan Akyüz, "Bu seneki modern şampiyona. Bütün sporcularımızın altın madalya almasını hedefliyoruz. Hepsi de altın madalya alabilecek kapasitede." dedi.

Rusya'daki şampiyona sonrasında temmuz ayında Brezilya'da gerçekleştirilecek Dünya Gençler Şampiyonası'na hazırlanacaklarını ifade eden Akyüz, daha sonra Üniversiteler Dünya Şampiyonası ve Balkan Şampiyonası hazırlıklarıyla yılı tamamlayacaklarını kaydetti.

- "105 bin lisanslı sporcumuz var"

Wushu kung fu'nun, dünyanın en faydalı sporlarından olduğunu aktaran Akyüz, bunun Türkiye ve dünyada hızlı bir şekilde yayıldığını belirterek, "5 bin yıllık tarihi var. Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonunun bünyesinde 105 bin lisanslı sporcumuz var. Bunun yaklaşık 40 bini aktif sporcu. Bu da aslında rekor bir sayıdır. Türkiye'deki 60 federasyondan belki de 5 tanesinde bu sayı vardır. Wushu bu yönden zirvede olan bir spor dalı. Çok fazla ilgi ve alaka var." ifadelerini kullandı.

Akyüz ayrıca, wushunun ferdi sporlar arasında faydası ve görselliği bakımından çekici olduğuna değinerek, bilinçli bir neslin yetişmesi için bu sporun bütün insanlık tarafından yapılır hale gelmesini arzu ettiklerini sözlerine ekledi.

- Çapoğlu: "Gidilen her şampiyonada örnek gösterilen bir takım"

Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Asbaşkanı ve Balkan Ülkeleri Wushu Federasyonu Başkanı Muhammet Çapoğlu da sporcuların Rusya'daki şampiyonada ülkelerini en iyi şekilde temsil ederek, Türk bayrağını göndere çektireceklerine inandığını söyledi.

"Bu ekip, gidilen her şampiyonada örnek gösterilen bir takım." diyen Çapoğlu, "Marifetlerinin karşılığını madalyayla süslüyorlar, bizim için de bu gurur kaynağı." ifadesini kullandı.

Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Enver Tok ise teknolojik bağımlılığın hastalık haline geldiği bu dönemde gençlere faydalı wushu sporunu yaygınlaştırma çalışmalarının keyif verici olduğunu ifade ederek, şampiyonaya katılan sporculara başarı diledi.

Kaynak: AA