Ağrı'da 'Engelliler Haftası Nedeniyle Maç Yapıldı

Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Engelliler Haftası kapsamında engelli vatandaşlara dikkat çekmek için Ağrı 1970 Spor’un 19 yaş takımı ile maç organizasyonu düzenledi.

Vali Lütfi Yiğenoğlu Stadyumu’nda Engelliler Haftası nedeniyle Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Şafii Erim ve Ağrı 1970 Spor Kulübü Başkanı Mehmet Yıldırım’ın oluşturduğu engelliler takımı Ağrı 1970 Spor’un alt yapı takımı ile birlikte 90 dakika maç yaptı. Maçı Gençlik Spor Şube Müdürü Cemil Budak, Özel Serhat Bakım Merkezi yetkilileri Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Bağlı kuruluşlalar da çalışan personelde izledi. Maç sonunda açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Erim, engelli vatandaşların son yıllarda spordan sanata, eğitimden çalışma hayatına ve siyasete kadar birçok alanda Başarlı olduğunu söyledi.

Şafii Erim, “Aile odaklı yürüttüğümüz engelli hizmetlerinde toplam kaliteyi yakalamamız, kuşkusuz zihniyet dönüşümünün gerçekleştirilmesi ve farkındalığın arttırılmasıyla mümkün olur. Ülkemizde 10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle düzenlenen etkinliklerin, oluşan hassasiyetin engelli kardeşlerimizin hayatlarını daha da kolaylaştıracak adımların atılmasına vesile olmasını diliyorum” dedi.

Ağrı 1970 Spor Kulübü Başkanı Mehmet Yıldırım konuşma yaptı Ağrı 1970 Spor olarak sürekli engelli vatandaşların yanında olacaklarını belirtti.

Yıldırım, “Bu tür organizasyonlarda Huzur Evi, Bakım Evi, Çocuk Evleri sitesinde kalan çocuklar ne tür organizasyon olursa Ağrı spor yönetimine ulaşmaları takdirde her zaman yanlarında olacağımıza söz veriyoruz. Engelliler bizim engellilerimiz, yaşlılar bizim yaşlılarımız, kimsesizler bizim kimsesizlerimiz. Tüm halkımızı da bu tür organizasyonlar da görmek isteriz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından İl Müdürü Mehmet Şafii Erim, Gençlik Spor Şube Müdürü Cemil Budak Ağrı 1970 Spor Kulübü Başkanı Mehmet Yıldırım, Başkan Yardımcısı Temel Yıldırım 1’nci olan engelli bireylere 1’ncilik kupası ve madalyalarını, Ağrı Spor’un alt yapısına da 2’ncilik kupasını verdi.

Kaynak: İHA