E.Yeni Malatyaspor U21 Ligi'nde Haftayı Yenilgiyle Kapattı

U21 Süper Lig’in 33. haftasında konuk olduğu Galatasaray’a 3-1 mağlup olan Evkur Yeni Malatyaspor’da alınan yenilgi moralleri bozdu.

Kalan 5 haftada 3 galibiyet 2 beraberlik alan sarı-kırmızılılar öne geçtiği maçta rakibine 3-1 mağlup oldu.

Maçla ilgili açıklamada bulunan Evkur Yeni Malatyaspor Altyapı Koordinatörü Levent Doğandemir, İstanbul’a galibiyet için gittiklerini ikinci yarıda gelen erken gole karşılık veremediklerini söyledi.



“Verimli geçen bir atmosferdi”

Maçın kendileri için verimli geçtiğini belirten Doğandemir, “Maçın ilk yarısında oyuncularımız iyi top oynadılar. Karşılaşmanın 15. dakikasında Hüseyin ile 1-0 öne geçtik. İkinci yarının hemen başında kalemizde beklemediğimiz gol gördük. Erken gelen gol bütün düzenimizi alt üst etti. Ardından ikinci kez yine talihsiz bir gol gördük. Geriye düştükten sonra pozisyon bulmaya devam ettik. Murat hocamız maça orta olmak adına bütün riskleri aldı. Çift forvete döndük. Gol ararken kontradan gelen atakla üçüncü gole engel olamadık. U21 Milli Takımı Teknik Direktörü Vedat İnceefe, Fatih hoca, Necati Ateş gibi isimler maçı izlediler. Altyapımızı çok beğendiler. Oyuncularımızın gerek saha içerisindeki davranışlarıyla gerekse saha içerisinde oynadıkları futbolla o beğeniyi toplamaları bizim için çok önemliydi. Bizim açımızdan oldukça verimli geçen bir atmosferdi” şeklinde konuştu.

“Bu yıl bizim ilk yılımızdı”

Ligin son haftasında oynanacak Kayserispor maçına daha düşük yaş aralığında oyuncu kadrosuyla çıkacaklarını ifade eden Doğandemir, “Murat hocamız daha düşük yaş aralığındaki oyunculara kadroda ağırlık veriyor. Bu hafta Kayserispor maçında bu yaş aralığımız daha da aşağıya çekeceğiz. U19 kategorisinde oynayan çocuklarımızı da antrenmana davet ettik. U17-U19 destekli bir kadroyla inşallah sezonu bitirmiş olacağız. Bu sezon Elit Ligler’de 200’e yakın resmi müsabaka oynadık. Bunun çoğunu deplasmanda oynadık. Güzel ve başarılı bir sezonu geride bıraktık. Önümüzdeki sezon altyapımız daha da iyi başarılara imza atacaktır. Bu yıl bizim ilk yılımızdı. Deneyim sahibi olduk. Bu liglerde nasıl mücadele edebileceğimizi, buralardan nasıl futbolcu çıkarabileceğimizi daha iyi anladık. Gelecek sezonu daha umutlu görüyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA