- Satranç Açıklaması 48. Bosna Açık Turnuvası

Büyükusta Emre Can namağlup şampiyon olarak altın madalya aldı Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay: 'Gençlere yapılan yatırım, en değerli yatırım'.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da düzenlenen 48. Bosna Açık Satranç Turnuvası'nda GM (Büyükusta) Emre Can, namağlup şampiyon olurken, GM Mustafa Yılmaz da bronz madalya elde etti.

Satranç Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, 5-11 Mayıs tarihlerinde düzenlenen turnuvada Emre Can, 7.5 puanla birinci sırada yer aldı.

Hırvat GM Ante Brkic'i son tur beyaz taşlarla yenerek kürsünün en üstünde yer almayı başaran Emre Can, 3 bin 068 avroluk ödülün de sahibi oldu.

GM Mustafa Yılmaz, son turda Rus GM Aleksandr Predke ile berabere kalırken 7 puanla tamamladığı turnuvada üçüncü olarak bronz madalyaya uzandı.

Turnuvada Türkiye'yi Bahadır Özen, Batu Angün, Arno Garabetyan, Ahmet Efekan Alaz, Yağız Çınar Akın, Hüseyin Eren Yerden, Eda Çelik, Süleyman Arda Kabadayı, Mehmet Uyanık, Sinan Akinal ve Muhammed İbrahim Şişman temsil etti.

Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Emre Can ve Mustafa Yılmaz'a teşekkür ederek, "Uluslararası düzenlenen turnuvalarda elde edilen başarılar ve kazanılan madalyalar Türk satrancının başarısını, adını daha da ileriye taşıyor." ifadelerini kullandı.

"Gençlerimize yaptığımız yatırım, en değerli yatırım." diyen Tulay, "Türk bayrağını dünyanın her yerinde dalgalandıran sporcularımız bizlerin aydınlık geleceği. Bizlere bu gururu yaşattıkları için çok mutluyuz." diye konuştu.

Kaynak: AA