Gençlik Ve Spor Bakanı Bak Milli Taekwondocuları Tebrik Etti

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Büyükler Avrupa Taekwondo Şampiyonası’nın üçüncü gününde altın madalya kazanan İrem Yaman ile gümüş madalya kazanan Muhammed Emin Yıldız ve Nur Tatar Askari’yi tebrik etti.

Rusya’nın Kazan şehrinde yapılan ve 45 ülkeden 363 sporcunun mücadele ettiği Büyükler Avrupa Taekwondo Şampiyonası’nın üçüncü gününde tatamiye çıkan milli teakwondocu kadınlar 62 kiloda İrem Yaman, finalde İspanyol Marta Calvo’yu yenerek altın madalya kazandı ve Avrupa şampiyonu oldu. Erkekler 74 kilogramda Muhammed Emin Yıldız, Hırvat Toni Kanaet’e, kadınlar 67 kiloda Nur Tatar Askari ise İngiliz Lauren Williams’a finalde yenilerek gümüş madalya kazandı ve Avrupa ikincisi oldular.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Rusya’daki organizasyonun üçüncü gününde 1 altın ve 2 gümüş madalya kazanan milli sporcuları tebrik etti. Bakan Bak, "Avrupa Taekwondo Federasyonu (WTE) tarafından düzenlenen Büyükler Avrupa Taekwondo Şampiyonası’nda ülkemizi temsil eden milli sporcularımızdan altın madalya kazanan İrem Yaman kardeşim ile gümüş madalya elde eden Muhammed Emin Yıldız ve Nur Tatar Askari’yi gönülden tebrik ediyorum. 2020 olimpiyatları yolunda hedeflerine adım adım yaklaşan sporcularımıza kariyerlerinin devamında başarılar diliyorum. Bu madalyalarda emeği geçen herkesi kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA