Çağla Büyükakçay Açıklaması 'En Büyük Hedefim Grand Slam Şampiyonluğu'

Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, profesyonel sporculukta fedakarlık yapmadan başarıya ulaşılamayacağını belirterek, "En büyük hedefim Grand Slam şampiyonluğu ve dünya sıralamasında ilk 50’ye girmek” dedi.

"BİLGİSpor Sektör Buluşmaları”nın ikincisi dün İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü’nde düzenlendi.

Etkinliğe katılan milli tenisçi Çağla Büyükakçay, samimi açıklamalarda bulundu. Tenise sekiz yaşında başladığını ve profesyonel olma yolunda birçok zorlukla karşılaştığını belirten başarılı sporcu, “Benim ilk başladığım dönemde ‘yapamazsın, çok zor’ diyenler oldu. Bizim ülkemizde çok fazla ön yargı var, beni de ailemi de vazgeçirmeye çalıştılar. O günkü koşullarda bir sporcunun bırakın ilk 100’e, ilk 200’e bile girmesi imkansız gibi bir şeyken ben başardım. Pes etme noktasına geldiğim çok an vardı ancak profesyonel sporcuysanız buna da göğüs germeniz ve fedakarlık yapmanız gerekiyor” diye konuştu.



“En büyük hedefim Grand Slam kazanmak ve ilk 50’ye girmek”

Kariyer hedeflerini anlatan Çağla Büyükakçay, bir gün mutlaka Grand Slam kazanmak istediğini söyledi ve ekledi: “Tenise çok fazla emek verdim. Türkiye’de tenis dalında birçok ilk yaşadım, tenisseverlere de yaşattım. Eski başarılarımla değil de, yeni başarılar kazanarak anılmak istiyorum. Hedefim ilk 50’ye girmek. İlk 100’e girmek bir rüyayken gerçek oldu, 60. sıraya kadar yükseldim. Şimdi ‘İlk 50 neden olmasın ki?’ diyorum. Kariyerimde bir Grand Slam turnuvası kazanmak da dileğim.”

Kaynak: İHA