Fenerbahçe'ye kupa şoku! Akhisar tarih yazdı

Kupanın finalinde Fenerbahçe ile Teleset Mobilya Akhisarspor Diyarbakır Stadı'nda karşılaşacak. Finalistlerden Fenerbahçe daha önce 16 kez final oynayıp, bunlardan sadece 6'sında kupayı alırken, en fazla final kaybeden takım oldu. Teleset Mobilya Akhisarspor ise tarihinde ilk kez finalde mücadele edecek. Türkiye Kupası'nda şimdiye dek 21 farklı takım final oynadı, 14'ü şampiyonluğa ulaştı. Öte yandan iki takımın 11'leri de belli oldu

Fenerbahçe'ye kupa şoku! Akhisar tarih yazdı
Diyarbakır'daki 56. Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde Fenerbahçe'yi 3-2 mağlup eden Akhisar Belediyespor, tarihinde ilk kez Türkiye Kupası'nı müzesine götürdü ve UEFA Avrupa Ligi'ne katılmaya hak kazandı. Akhisar Belediyespor'a kupayı getiren golleri Miguel Lopes, Sissoko ve Barbosa kaydetti. Fenerbahçe'nin golleri Fernandao ve Josef de Souza'dan geldi. Fenerbahçe-Akhisarspor maçının özeti ve golleri burada

Süper Lig'de bu sezon sarı-lacivertlileri 1-0 ve 3-2 mağlup eden Fenerbahçe'nin belalısı Akhisar Belediyespor, Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde de gülen taraf oldu.

Fenerbahçe'ye kupa şoku! Akhisar tarih yazdı

Diyarbakır Stadı'nda oynanan ve ATV'den naklen yayınlanan mücadelede Fenerbahçe'yi 3-2 mağlup eden Akhisarspor, 126'sı profesyonel 33'ü amatör toplam 159 takımın mücadelesi sonunda bugün kupanın en büyüğü oldu.

Fenerbahçe'ye kupa şoku! Akhisar tarih yazdı

TM Akhisarspor, Fenerbahçe'yi yenerek tarihinde ilk kez Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine götürdü.

Futbolculuk döneminde 6 defa bu kupayı kazanan Okan Buruk ise hocalık kariyerindeki ilk kupa sevincini yaşadı.

17. kez finale çıkan Fenerbahçe, 9. kez finalde hayal kırıklığı yaşadı.

VE MAÇ SONA ERDİ
93'Ömer Bayram sol kanatta topla buluştu ancak pas verecek hiçbir arkadaşını bulamayınca ceza sahasına çevirdi. Top ters kanattan taca çıktı.
92'Vincent Janssen, hakemi aldatmaya yönelik hareketten sarı kart gördü.
91'Janssen ceza sahasına Valbuena'nın pasıyla girdi ve Mustafa Yumlu'nun müdahalesiyle yerde kaldı. Cüneyt Çakır oyunu durdurdu ve Janssen'e kendisini kandırmaya yönelik hareket yaptığını ima etti.
90'Mücadelenin sonuna en az 6 dakika ilave edildi.
86'GOL Josef de Souza Dias
86'Oyuncu Değişikliği Aatif Chahechouhe Vincent Janssen
85'GOL Josef De Souza durumu 3-2'ye getirdi.
85'Fenerbahçe'de Janssen oyuna dahil olabilmek adına hazırlıklarını sürdürüyor.
81'GOL Hélder Jorge Leal Rodrigues Barbosa
80'GOL Akhisarspor yeniden öne geçti.
80'Akhisarspor'da oyundan çıkan isim Aykut, yerine dahil olan isim Kadir Keleş.
78'DİREĞİN DİBİNDEN! Valbuena sol kanattan atağa katıldı ve ceza sahası içindeki Fernandao'ya ortasını açtı. Fernandao topu ağlarla buluşturmak istedi ancak meşin yuvarlak direğin hemen dibinden dışarı çıktı.
76'Fenerbahçe, Akhisarspor'un kaybettiği topla hızlı çıkmak istedi. Geride topla buluşan Valbuena, ileriye hareketlenen Hasan Ali'yi görmek istedi ancak pasın şiddetini ayarlayamadı.
75'Mücadelede normal sürenin tamamlanmasına 15 dakika kaldı.
74'Valbuena'nın kullandığı köşe vuruşunda Fernandao yükseldi ancak isabet sağlayamadı.
73'Valbuena sol çizgide Aykut'un müdahalesiyle yerde kaldı. Fenerbahçe köşe gönderine yakın bir noktadan serbest vuruş kullanacak.
72'Sissoko ve Muğdat önde yaptığı baskıyla Fenerbahçe'ye pas yaptırmamaya çalıştı ancak Fenerbahçe, Valbuena'yla bu baskıyı kırdı ve topu çıkarmayı başardı.
71'Fenerbahçe yeniden beraberliği yakalamak için baskısını arttırdı.
70'Asist Muğdat Çelik
70'GOL Sissoko, Muğdat'ın sağ kanattan açtığı ortaya gerilerden gelerek kafayı vurdu ve Volkan'ı hareketsiz bıraktı. Akhisarspor yeniden öne geçti.
69'GOL Sissoko durumu 2-1'e getiren golü attı.
68'Bu pozisyonun ardından topa sahip olan taraf yeniden Fenerbahçe oldu. Aatıf ceza sahası dışından şut şansı yakaladı ve şutunu çekti ancak kaleci Fatih zorlanmadı.
67'Valbuena sol kanatta topla ilk buluşmasında ortasını yaptı ancak Mustafa topu ceza sahası dışına çeldi.
67'Fenerbahçe'de Soldado oyundan çıkarken Valbuena yerine dahil olan isim oldu.
65'Akhisarspor'da Lopes, Ömer'i topla buluşturmak istedi ancak yan hakemin bayrağı havaya kalktı ve oyun ofsayt gerekçesiyle durdu.
54'Aatıf sağ kanatta topla buluştu ve ceza sahasına ortasını gönderdi ancak Lopes dikkatliydi ve topu uzaklaştırmayı başardı.
53'Fenerbahçe tüm hatlarıyla rakip yarı sahada. Sarı lacivertliler üst üste paslaşmalarla GOL şansı arıyor.
52'Sissoko topu kaptı ve rakiplerinden sıyrılarak pasını sağ kanada ulaştırdı. Akhisarspor kale sahasına ortasında isabet sağlayamadı.
52'Akhisarspor'da Soner Aydoğdu, Josef'in ayağına bastığı gerekçesiyle sarı kartla cezalandırıldı.
46'Oyuncu Değişikliği Alper Potuk José Fernando Viana de Santana
45'İlk yarı sona erdi! Akhisarspor, soyunma odasına Lopes'in golüyle 1-0'lık üstünlükle gidiyor.
44'Mücadelenin ilk yarısının sonuna en az 1 dakika ilave edildi.
43'Fenerbahçe yeniden sağ kanattan gelmek istedi. Josef aşırtma bir pasla Şener'i çizgide topla buluşturmak istedi ancak ıslak zeminde hızlanan top dışarı çıktı. Akhisarspor kale vuruşu kullanacak.
42'Fenerbahçe'de Fernandao yedek kulübesinden çıkarak ısınmaya başladı.
41'Şener sağ kanatta topla buluştu ve rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı. Cüneyt Çakır oyunu devam ettirdi. Şener'in Cüneyt Çakır'a itirazları devam ediyor.
40'Mücadelenin ilk yarısının tamamlanmasına 5 dakika kaldı.
39'Mehmet Topal, sol kanattan arkaya sarkan Hasan Ali'ye pasını attı ancak Lopes tehlikeyi fark etti ve meşin yuvarlağı kayarak taca çeldi.
37'Fenerbahçe'de Soldado topla buluştu ve Alper'e pasını ulaştırdı. Alper pas verecek arkadaşını bulamayınca topu kaptırdı.
36'Akhisarspor'da golün ardından sadece Muğdat ilerde kaldı. Fenerbahçe ise tüm hatlarıyla hücum ediyor.
35'Skrtel sağ kanatta topla buluştu ve ortasını açtı ancak bu orta Ömer'den döndü ve taca çıktı. Skrtel taç atışını Şener'e bıraktı ve görev bölgesine döndü.
33'Fenerbahçe, Akhisarspor'un bulduğu golün ardından yeniden kanatlardan gelerek eşitliği yakalamaya çalışıyor.
32'GOL Akhisarspor, Lopes'in golüyle 1-0 öne geçti. Akhisarspor'un sol kanattan kullandığı serbest vuruşta Fenerbahçe savunması topu ceza sahasına çeldi. Miguel Lopes, ceza sahası dışından çok sert ve düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu.
31'GOL Lopes, Akhisarspor'u 1-0 öne geçirdi.
30'Fenerbahçe mücadelenin başından bu yana Akhisarspor'a karşı %56'yla topa sahip oldu.
29'Oyunun temposu bu dakikalarda mücadelenin başlangıcından bu yana ilk kez bu kadar düştü.
28'Akhisarspor bu dakikalarda önde yaptığı baskıyla topa sahip olmaya çalışıyor. Akhisarspor'un bu baskısı sonuç verdi ve meşin yuvarlak Akhisarspor'a geçti.
26'Barbosa ve Aatıf'ın hava mücadelesi sonrasında Barbosa yerde kaldı. Sağlık ekipleri oyuna dahil olacak.
25'ÇOK NET! Barbosa serbest vuruşta Mustafa ve Volkan'ı başbaşa bıraktı. Musta Yumlu'nun kafa vuruşunu Volkan harika bir refleksle çeldi.
24'Lopes sağ kanatta topla buluştu ve Aatıf'ın müdahalesiyle yerde kaldı. Akhisarspor ceza sahası sağ çaprazından serbest vuruş kullanacak.
23'Akhisarspor mücadelenin başından bu yana Fenerbahçe kalesine gönderdiği 2 şutta da isabet sağlayamadı.
23'Fenerbahçe mücadelenin başından bu yana Akhisarspor kalesine 4 şut gönderdi ve bu şutların 3'ünde isabet sağladı.
22'FATİH! Akhisarspor'un kaybettiği topta Soldado tek pasla kaleciyle karşı karşıya kaldı. Soldado çok sert vurdu ancak Fatih topu uzaklaştırmayı başardı.
21'Soner ceza sahası sağ çaprazında topla buluştu ve ortasını açtı ama bu ortayı karşılayan isim Mehmet Topal oldu.
20'Fenerbahçe'nin sağ köşe gönderinden köşe vuruşunu kullandı. Neustadter kafayı vurdu ancak isabet sağlayamadı.
19'Akhisarspor Onur'la hızlı çıktı ve orta sahada boşluk yakaladı. Onur, Muğdat'a attığı pasla kaleciyle karşı karşıya bırakmak istedi ancak pasın şiddetini ayarlayamadı. Kaleci Volkan Demirel meşin yuvarlağı takım arkadaşlarına ulaştırdı.
18'SON ANDA! Fenerbahçe'nin Akhisarspor yarı sahasında yaptığı paslaşmaların ardından Şener sağ kanatta bomboş kaldı ve ortasını açtı. Çıkan karambolde Josef şut şansı yakaladı ancak Lopes topu kale önünde çeldi.
17'Fenerbahçe çok adamla Akhisarspor yarı alanında yerini aldı.
16'Akhisarspor etkili gelme şansı yakaladı. Ceza sahası içinde topla buluşan Muğdat gerideki arkadaşı Aykut'a çıkarttı ancak Aykut'un şutu doğrudan dışarı çıktı.
14'Kaleci Fatih kendisine atılan geri pasını uzaklaştırmak isterken kaydı ve topa bu şekilde müdahale etmek zorunda kaldı. Giuliano, Fatih'ten gelen hatalı pasa sert vurdu ancak isabet sağlayamadı.
13'Akhisarspor'da Soner, ceza sahası dışında topla buluştu ve çizgi üzerinde kaleyi yokladı ancak Skrtel'in sırtına çarpan meşin yuvarlak Fenerbahçe'ye geçti.
13'Mücadelenin şu ana kadarki en net pozisyonu bir duran top organizasyonundan Fenerbahçe tarafından geldi.
11'KARŞI KARŞIYA! Fenerbahçe kullandığı serbest vuruşta topu Mehmet Topal'la buluşturdu. Mehmet, topuk pasıyla Josef'i kaleci Fatih'le karşı karşıya bıraktı.Josef'in şutunu Fatih müthiş bir refleksle çelmeyi başardı.
5'Muğdat, Akhisarspor'da orta alanı hızlı bir şekilde geçti ancak pas verecek arkadaşını bulamadı ve Fenerbahçeli futbolcular topu taca çeldi.
3'Sarı Lacivertli futbolcular mücadelenin başından bu yana topu ayağında tutuyor.
2'Kullanılan kornerde topu uzaklaştıran taraf Akhisarspor oldu. Fenerbahçe yeniden etkili gelmek istedi ve bir korner daha kazandı. Bu kornerle birlikte Fenerbahçe 4. dakikada 2. kornerini kazanmış oldu.
2'Soldado ceza sahası içinde topla buluştu. Mustafa Yumlu, Soldado'nun dönmesine izin vermedi ve kornere çeldi.
1'Fenerbahçe sağ kanattan gelmeye devam ediyor. Alper rakibinden şık bir çalımla sıyrıldı ve ortasını açtı ancak meşin yuvarlağı hiçbir Fenerbahçeli'yle buluşturamadı.
M.Ö.Akhisarspor'da dev final öncesi iki önemli eksik bulunuyor. Kırmızı kart cezalısı Milan Lukac ve takımın golcüsü sarı kart cezalısı Yevhen Seleznyov, Fenerbahçe'ye karşı forma giyemeyecek.
M.Ö.Fenerbahçe'de ise bir süredir sakat olan Nabil Dirar bu maçta forma giyemeyecek. Mehmet Ekici de maç kadrosuna dahil edilmedi.
M.Ö.Aykut Kocaman: Genel oyunumuzu sahaya yansıtmaya çalışacağız. Maçın ilk bölümünde rakip daha diri olduğu için zorluk çıkarmaya çalışacaktır. Oyunun hızını arttırdığımız sürece kontrolü almaya çalışacağız. Öncelikli olarak maç şansının bizim yanımızda olmasını diliyorum.
M.Ö.Okan Buruk: Rakibimiz beklediğimiz 11'le çıkıyor. Kenarları kapatmaya çalışacağız. Oyunun nereye gideceği çok belli değil. Skoru bulmaya çalışacağız. Golü bulunca daha etkili oynayan bir takımız. Golü erken bulursak oyun bizim için kolay olacak. Fenerbahçe çok değerli bir rakip.

İLK 11'LER:

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Şener, Skrtel, Roman, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Josef, Aatif, Alper Potuk, Giuliano, Soldado
Akhisarspor: Fatih, Lopes, Caner Mustafa, Ömer, Sissoko, Aykut, Onur, Soner, Barbosa, Muğdat

Fenerbahçe Futbol Takımı, Ziraat Türkiye Kupası finalinde 10 Mayıs Perşembe günü karşılaşacağı Teleset Mobilya Akhisarspor'u yenmesi durumunda, yaklaşık 4 yıllık kupa hasretini bitirecek. Fenerbahçe, son kupasını 25 Ağustos 2014'te kaldırdı. Sarı-lacivertliler, teknik direktör Ersun Yanal yönetiminde 2013-2014 sezonunu şampiyon tamamladı.

Yanal'ın sezon sonunda ayrılmasından sonra takımın başına geçen İsmail Kartal yönetiminde TFF Süper Kupa maçına çıkan Fenerbahçe, Galatasaray'ı penaltılarda geçerek kupa sevinci yaşadı. Sarı-lacivertliler daha sonra 2014-2015, 2015-2016 ve 2016-2017 sezonlarında mücadele ettiği hiçbir kulvarda kupa kazanma başarısı gösteremedi.

PEREİRA VE ADVOCAAT KUPA KALDIRAMADI

Fenerbahçe'nin Aykut Kocaman'dan önceki son iki teknik direktörü, herhangi bir kulvarda şampiyonluk sevinci göremedi. Son kupasını İsmail Kartal yönetiminde kaldıran sarı-lacivertlilerde, daha sonra göreve gelen Portekizli Vitor Pereira ve Hollandalı Dick Advocaat beklentileri karşılayamadı. Özellikle Pereira döneminde yapılan önemli transferlere rağmen başarıya ulaşılamazken, geçen sezon takımın başında olan Advocaat da kupa sevinci yaşayamadı.

Spor Toto Süper Lig'de oynadığı son 6 maçını da kazanarak zirve ortağı olan Fenerbahçe, lige kısa bir ara vererek gözünü Ziraat Türkiye Kupası'na dikti. Çifte kupa hayali kuran Fenerbahçe'de gözler Teleset Mobilya Akhisarspor galibiyetiyle gelecek kupada.

Akhisarspor Fenerbahçe Türkiye Kupası Final maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Akhisarspor Fenerbahçe Türkiye Kupası Final maçı bu akşam 20:30'da başlayacak. Cüneyt Çakır'ın yöneteceği mücadele ATV kanalından canlı olarak yayınlanacak.

KUPADA FENERBAHÇE 7'NCİ, AKHİSARSPOR İLK PEŞİNDE

7'nci Türkiye Kupası'nı müzesine götürmek isteyen Fenerbahçe, yarın saat 20.30'da Yeni Diyarbakır Stadyumu'nda Teleset Mobilya Akhisarspor ile karşılaşacak. Cüneyt Çakır'ın yöneteceği maçta yardımcılıklarını ise Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak.

Fenerbahçe, 16 finaldeÿsadece 6'sında kupayı kazanırken, finalde en çok kaybeden takım oldu. En son 2012-2013 sezonunda Türkiye Kupası'nı kazanan Fenerbahçe, tarihinde ilk kez kupada final heyecanı yaşayacak olan Akhisarspor ile mücadele edecek ve kupanın 56'ncı şampiyonu belli olacak.

KOCAMAN 4'ÜNCÜ KUPAYI İSTİYOR

Süper Lig'de karşılaştığı 2 mücadelede de rakibini mağlup edemeyen Fenerbahçe, kupada hem rövanşı almak hem de kupayı kazanmak istiyor. Süper Lig'in 7'nci haftasında deplasmanda karşılaştığı Akhisarspor'a 1-0 mağlup olan Fenerbahçe, evinde de 24'üncü haftada 3-2 mağlup olduğu Ege temsilcisini bu kez devirmeyi hedefliyor. Ayrıca Fenerbahçe ile 2 kez Türkiye Kupası kazanan Aykut Kocaman, geçen sezon da Atiker Konyaspor'un başında kupa zaferini yaşadı. Fenerbahçe ile 1 de lig şampiyonluğu bulunan Kocaman,ÿsarı lacivertlilerle 4'üncü kupasını kazanmayı amaçlıyor. Ayrıca Kocaman'ın takımları 3 kez çıktığı kupa finallerinde de gol yemeden kupanın sahibi oldu.ÿ

AYKUT KOCAMAN TARİHE GEÇECEK

Türk futbol tarihinin efsane teknik direktörleri Ahmet Suat Özyazıcı Trabzonspor ile, Gündüz Kılıç ise Galatasaray ile 3'er kez Türkiye Kupası'nı kazandı. Özyazıcı, Trabzonspor'un başında 1977, 1978 ve 1984, Gündüz Kılıç ise Galatasaray ile 1963, 1965 ve 1966 yıllarında Türkiye Kupası'nın sahibi oldu. 2012, 2013, ve 2017 sezonları olmak üzere 3 Türkiye Kupası zaferi bulunan Aykut Kocaman, Diyarbakır'da oynanacak kupa finalini de kazanarak tarih yazmanın peşinde.

KUPANIN GOLCÜLERİ

Fenerbahçe'de bu sezon kupada en golcü isimler 3'er golleÿAlper Potuk, Fernandao ve Roberto Soldado olurken, Akhisarspor'da ise Yvgen Seleznov 4, Ioan Hora 4 ve Muğdat Çelik 3 gol kaydetti.ÿ



Türkiye Kupası'nda finalde Fenerbahçe ile karşılaşacak Akhisarspor'da ise ilklerin heyecanı yaşanıyor. Hem Okan Buruk hem de Akhisarspor ilk kez final heyecanı yaşayacağı mücadelede Ege temsilcisi kupayı kazanarak önemli bir başarıya imza atma amacında. Ayrıca ligde oynanan iki mücadelede de Fenerbahçe'yi mağlup eden Akhisarspor, rakibini yine iyi analiz ederek kupaya uzanma planı yapıyor. Milan Lukac, ligde oynanan Galatasaray maçında kırmızı kart görmesi nedeniyle forma giyemeyecek.

FİNALE NASIL GELDİLER?



Teleset Mobilya Akhisarspor kupa yolculuğuna 4'üncü turda 24 Erzincanspor'u 6-0 mağlup ederek başladı ve 5'inci turda da Ankara Demirspor'u deplasmanda 3-0 yenerken, iç sahada rakibiyle 1-1 berabere kaldı. Son 16 turunda Boluspor ile kıyasıyla bir yarı final mücadelesi veren Akhisarspor, Bolu'da 2-1 mağlup olduğu rakibini Akhisar'da 1-0 mağlup ederek çeyrek finalde Kayserispor ile yarı final mücadelesi verdi. Kayserispor'u iç sahada 1-0 mağlup eden Akhisarspor, deplasmanda rakibiyle2-2 berabere kalarak Kayserispor'u kupanın dışına itti. Yarı finalde ise Galatasaray'ın rakibi olan Akhisarspor, kendi evinde lig lideri de olan Galatasaray'a 2-1 mağlup olan Ege temsilcisi deplasmanda Galatasaray'ı 2-0 mağlup ederek tarihinde ilk kez finale çıktı. Ayrıca bu final Okan Buruk'un da ilk kupa finali olacak.ÿ

Türkiye Kupası'nı 7'nci kez müzesine götürmek isteyen Fenerbahçe, kupaya 5'inci turda Adana Demirspor'u iki maçta da mağlup ederken, son 16 turunda da İstanbulspor'u ilk maçta kendi evinde 2-0, deplasmanda ise 1-0 mağlup etti. Çeyrek finalde ise Giresunspor ile eşleşen Fenerbahçe iki karşılaşmadan da 2-1'lik galibiyetle tur atladı. Yarı finalde ise ligde şampiyonluk yarışı verdiği Beşiktaş ile eşleşen Fenerbahçe, ilk maçta deplasmanda 2-2 berabere kaldığı Beşiktaş ile iç sahada oynadığı rövanş karşılaşması 57'nci dakikada ertelenirken, 3 Mayıs'ta oynanacak mücadeleye Beşiktaş çıkmayınca Fenerbahçe hükmen galibiyetle finale yükselerek Diyarbakır biletini kaptı.



Akhisarspor Fenerbahçe Türkiye Kupası Final maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda

Merkez Kayapınar ilçesinde yapımı tamamlanan Diyarbakır Stadyumu, 10 Mayıs tarihinde Fenerbahçe ile Teleset Mobilya Akhisarspor arasında oynanacak Ziraat Türkiye Kupası ile görücüye çıkacak. 33 bin kapasiteli ve UEFA standartlarına uygun olarak dizayn edilen stadyumda, Ziraat Türkiye Kupası hazırlıkları son aşamaya geldi. İş makineleri ile çevre düzenleme çalışması devam ederken, stada çıkan ana yollar tamamlandı. Stadyumun ışıklandırması son kez denenirken, her iki kulübün kullanacağı soyunma odaları ve koridorlar da son kez temizlendi. Saha çizgilerinin yarın çizileceği stadyuma kale direkleri de getirildi. Stadın iç kısımlarına dev Fenerbahçe ve Akhisarspor bayrakları asılarak süslendi. 4 takımın aynı anda hazırlık yapabileceği stadyumda çok sayıda acil müdahale odaları, teknik direktör odaları, hakem odaları, basın görevlilerinin rahat çalışması için 3 ayrı oda ve maç sonu teknik direktörlerin toplantı düzenleyeceği büyük bir salon, kupa maçına hazır hale getirildi.

Kupa maçında bin 200 özel güvenlik görevlisi görev yapacak. Bu özel güvenlik görevlileri, 3 gün süren bir eğitimden geçirildi. İstanbul'dan gelen güvenlik uzmanları, 3 gün boyunca bin 200 özel güvenlik görevlisine maç öncesi, maç sırasında ve maç sonunda yapmaları ve uymaları gereken kurallar konusunda bilgiler aktardı.

Diyarbakır Otelciler Derneği Başkanı Hava Doğan, kupa maçı nedeniyle kent merkezindeki otellerin tamamen dolduğunu belirterek, 'Gerçekten yoğun bir sezon geçiriyoruz. Aslında Diyarbakır için iş sezonu. GAP turları, münferit geziler ve firma temsilcileri yoğunluklu olarak otellerde kalıyordu. Ancak, bu hafta olağanüstü bir doluluk yaşıyoruz. Ziraat Türkiye Kupası'nın çok etkisi var. Basın, taraftarlar, Fenerbahçe ve Akhisarspor'un taraftarları, Ziraat Türkiye Kupası'nın temsilcileri... İnanılmaz bir talep ve yoğunluk var. Bir hafta önceden 9-10 mayıs tarihleri dolmuştu. Sıcak satış almıyoruz bu tarihlere. Sadece bizim otel değil, genel olarak bu doluluğu yaşıyoruz. Biz otelciler birbirimizden yer ister hale geldik. Merkez ve dış ilçelerle birlikte 59 otel var. 26'sı turizm işletme belgeli. Buralarda yatak kapasitesi 4 bin 420, belediye ruhsatlı otellerle birlikte yatak kapasitemiz 6 bini aşıyor' dedi.

Bu arada Teleset Mobilya Akhisarsporlu futbolcuları taşıyacak otobüs de Diyarbakır'a ulaştı. Yarın uçakla Diyarbakır'a gelecek kafileyi hava alanından alacak otobüs, daha sonra futbolcuları kampa girecekleri otele taşıyacak.

'TEK SES TEK YÜREK' MESAJI

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Demirören: 'Diyarbakır'da oynayacağımız final maçında bizlere çok önemli bir görev düşüyor. O da 'tek ses, tek yürek' olmak, buradan tüm dünyaya birlik ve beraberliğimizi tüm gücümüzle göstermek' 'Yaşatacağımız futbol festivali ile Türkiye'nin her bölgesinin ne kadar güvenli olduğunu dünyaya haykırma fırsatını kaçırmayacağımızdan eminim'

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Teleset Mobilya Akhisarspor ile Fenerbahçe'nin Ziraat Türkiye Kupası'nda 10 Mayıs Perşembe günü Diyarbakır'da yapacağı final maçıyla ilgili, 'Diyarbakır'da oynayacağımız final maçında bizlere çok önemli bir görev düşüyor. O da 'tek ses, tek yürek' olmak, buradan tüm dünyaya birlik ve beraberliğimizi tüm gücümüzle göstermek.' ifadesini kullandı.

TFF'nin hazırladığı maç günü kitabında yazısı yayımlanan Demirören, 240 takımın mücadele verdiği 56. Türkiye Kupası'nda sezonun Teleset Mobilya Akhisarspor-Fenerbahçe maçıyla tamamlanacağı belirterek şunları kaydetti:
'Her sezonun değeri bizim için ayrı ancak bu sezonun finalinin tarihte farklı bir yeri olacak. Çünkü bu finali Diyarbakır'da, Türk futbolunun en yeni stadyumunda oynayacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük çabaları ile son 5 yılda Türkiye, birçok modern stadyuma kavuştu. Kendilerine bu vesileyle bir kez daha teşekkür ederken, genç stadyumlarımızın bize UEFA EURO 2024 ev sahipliği kapılarını da açacağına inancımız tam. Diyarbakır'da oynayacağımız final maçında bizlere çok önemli bir görev düşüyor. O da 'tek ses, tek yürek' olmak, buradan tüm dünyaya birlik ve beraberliğimizi tüm gücümüzle göstermek. Yaşatacağımız futbol festivali ile Türkiye'nin her bölgesinin ne kadar güvenli olduğunu dünyaya haykırma fırsatını kaçırmayacağımızdan eminim.'

Yazısında sponsor Ziraat Bankası ile yayıncı kuruluş Turkuvaz Medya Grubu'na teşekkür eden Demirören, 'Doyumsuz Türkiye Kupası heyecanını yıllarca bizle paylaşmalarını diliyorum. Finale yükselen Fenerbahçe ve Akhisarspor kulüplerimize bu anlamlı finalde başarı diliyor, Ziraat Türkiye Kupası'nın şölen havasında oynanmasını temenni ediyorum. Tüm futbolseverlere iyi seyirler diliyorum.' değerlendirmesinde bulundu.