Türkiye Off-Road Şampiyonası'na Doğru

2018 Türkiye Off-Road Şampiyonası 21-22 Nisan tarihlerinde Sakarya’da yapılacak.

Adapazarı Belediyesinin desteği ile Sakarya Korucuk Pisti'nde düzenlenecek Türkiye Off-Road Şampiyonası'nın tanıtımı ilçede bir restoranda yapıldı.

Burada konuşan Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, önceki yıl yapılan yerel yarışlarda büyük bir başarı kazanarak Türkiye genelinde en yüksek puanı alan 54 Otomobil Sporları Kulübü Başkanı Bilal Bakan ve yönetim kurulunu kutladı.

Dişli, teknoloji çağında olduğu gibi spor alanında da çeşitlilik arttığını belirterek, "Yerel yarışlarda büyük başarı kazanan 54 Otomobil Sporları Kulübümüz, bu yıl Türkiye Off- Road Şampiyonası 1 Ayak Yarışları’nın Sakarya’da yapılmasını sağlamıştır. Bu açıdan mutlak destek olunması gerekiyor. Biz doğayı seviyoruz. Doğayla iç içe kıymetli bir spor. Bu sporu şehrimize kazandırdıkları için 54 Otomobil Sporları Kulübü üyelerini kutluyor, yarışların hem şehrimize hem ülkemize hayırlı olmasını diliyorum." ifadesini kullandı.

54 Otomobil Sporları Kulübü Başkanı Bilal Bakan da 2014 yılında kurulan kulübün yerel yarışlarda büyük bir başarı göstererek takım halinde birinci olduğunu hatırlattı.

Off-Road’ta Sakarya olarak ilk üç il arasında olduklarını işaret eden Balkan, şöyle konuştu:

"Bu yarışın amacı şehrin tanıtılmasıdır. Bu açıdan basının desteğini arkamızda görmek istiyoruz. Yarışa katılmak isteyen sporcuların kayıtlarını almaya başladık. Kayıtlar 16 Nisan Pazartesi günü sona eriyor. Yarışma startımız 21 Nisan Cumartesi günü saat 12.30’da verilecek. 7 etaptan oluşacak. İlk 3 etap cumartesi, diğer etaplar 22 Nisan Pazar günü yapılacak. İzleyiciler cumartesi günü yarışın sadece 1.5 dakikalık bölümünü izlerken, pazar günü yarışın tamamını izleyebilecek. Bize bu yarışmada en büyük desteği veren Adapazarı Belediye Başkanımız Sayın Süleyman Dişli’ye çok teşekkür ediyoruz."

Toplantı sonrası Dişli ve beraberindekiler yarışın yapacağı alanı inceledi.

Kaynak: AA