Runtofd İstanbul İçin Geri Sayım Başladı

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) ve Omurilik Felçlileri Gençlik ve Spor Kulübü (OFSK) tarafından düzenlenecek RunTOFD İstanbul koşusu için geri sayım başladı.

Organizasyon, 29 Nisan Pazar günü saat 10:00’da Yeşilköy sahildeki 5,5 kilometrelik parkurda gerçekleştirilecek. Sporla engelli bireylerin özgürlüklerine kavuşmasını sağlama ve insanlara yeni dostluklar kazandırma amacıyla yola çıkan RunTOFD İstanbul, koşarak yapılacak bağış çağrılarıyla hareket kısıtlılığı olan bireylerin akülü tekerlekli sandalye ihtiyaçlarını tüm Türkiye’ye duyuracak.

Yeni oluşabilecek kalıcı sakatlıkların önlenme ve toplumu bu alanda bilinçlendirme amacıyla 20 yıldır faaliyet gösteren TOFD, Spor İstanbul iş birliğiyle koşuyu organize ediyor. İtici güç olarak tekerlekli sandalyeli bir koşucuya parkur boyunca eşlik edilebileceği gibi bireysel olarak veya kişilerin kendi takımlarıyla koşuya dahil olması mümkün. Her yaştan katılımın beklendiği etkinlikte, koşunun ardından saat 11:00-15:00 arası RunTOFD İstanbul Festivali tüm katılımcılarını ağırlayacak.

Kaynak: İHA