AFDOS Frig Yolu'nda Yürüdü

Afyonkarahisar Doğa Sporları Kulübü (AFDOS) üyeleri tarihi eserlerle dolu Frig Yolu'nda doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

Burmeç Anıtı ile Aslan Kaya arasındaki tarihi Frig Yolu'nda gerçekleştirilen doğa yürüyüşüne, yaklaşık 50 doğasever katıldı.

Yürüyüşe, Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) İl Temsilcisi Mitat Şener ekip liderliği yaptı. Doğaseverlere bölgeyle ilgili bilgiyi ise Kulüp Sporcusu Arkeolog-Eğitimci Mehmet Bozdağ verdi.

Bozdağ, bölgenin gerek tarihi gerekse doğal güzellik olarak görülmesi gereken yerler arasında olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Frig Yolu, antik dönemde Friglerin hüküm sürdüğü, günümüzde Ankara, Afyonkarahisar, Eskişehir ve Kütahya illeri arasında kalan bölgede, antik yürüyüş yollarına dayalı ve Frig eserlerinin görülebileceği yürüyüş parkurları esas alınarak oluşturulmuş ve uluslararası standartlara uygun işaretlenmiş uzun yürüyüş ve bisiklet yoludur. Yolun ana parkurlarının yanı sıra parkurları birbirine bağlayan bağlantı yolları ve alternatif yollar da bulunmaktadır."

Yürüyüş sonunda etkinliğe destek veren Arkeolog Bozdağ ve Şener’e, AFDOS Başkanı Mehmet Bilgiçer tarafından plaket verildi.

Kaynak: AA