Ufka Yolculuk 6. Bilgi Ve Kültür Yarışması Yapıldı

Server Gençlik ve Spor Kulübü tarafından düzenlenen yarışmaya, illerdeki sınav merkezlerinin yanı sıra farklı ülkelerden de birçok yarışmacı online olarak katıldı.

Server Gençlik ve Spor Kulübü tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması gerçekleştirildi.

Kulüpten yapılan yazılı açıklamaya göre, Milli Eğitim, Adalet, Gençlik ve Spor bakanlıklarıyla, resmi, özel kurum, kuruluş, kulüp, vakıf ve derneklerin desteğiyle gerçekleştirilen yarışmaya, illerdeki sınav merkezlerinin yanı sıra farklı ülkelerden de birçok yarışmacı online olarak katıldı.

"Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz" temalı, "Kur'an ve Sünnet Bütünlüğü" konulu yarışmaya, yurt içinden ve dışından yaklaşık 700 bin kişi katıldı. Katılımcıların yaşlarına göre belirlenmiş 11 ayrı kategoride düzenlenen yarışma, Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinde gerçekleştirildi.

Yarışmaya, özel gözetmenler eşliğinde engelli vatandaşlar da yer alırken, cezaevlerinde oluşturulan sınav noktalarında mahkumlar da etkinliğe katıldı.

Oluşturulan kategorilerde 10 yaş altından 30 yaş üzerine kadar birçok bireyin yer aldığı yarışmada, resmi veya fahri din görevlileri ile imamlar da ayrı bir kategoride ter döktü.

Okuma alışkanlığının artırılmasını sağlamak, okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sunmak, Kur'an-ı Kerim ve sünnetin öğrenilmesini, buna uygun yaşanmasını sağlamak, dinin güvenilir kaynaklardan daha doğru anlaşılmasına, anlatılmasına destek olmak amacıyla gerçekleştirilen yarışmada dereceye giderlere umre, para ödülü, bilgisayarın yanı sıra çeşitli hediyeler verilecek.

Dereceye girenlere, yaşadıkları illerde organizasyon ortakları tarafından da çeşitli ödüller verilirken, ödüller, 12 Mayıs'ta İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenecek törenle sahiplerine teslim edilecek. İllerde dereceye girenlere ise ödülleri bulundukları illerde düzenlenecek törenlerle sunulacak.

Kaynak: AA