Başkan Aktan'dan Yeni Stadyum Müjdesi

Manisa Büyükşehir Belediyespor Başkanı Mevlüt Aktan katıldığı bir programda şampiyonluk öyküsünden şirketleşmeye birçok konuda önemli açıklamalarda bulunurken yeni bir stadyum yapma düşünceleri olduğunu söyledi.

TFF 3. Ligin bitimine 5 hafta kala profesyonel liglerde en erken şampiyonluğa ulaşan takım olan Manisa Büyükşehir Belediyespor’da Başkan Mevlüt Aktan, Manisa Büyükşehir Belediyesi Web TV’de yayınlanan Basın Tribünü programına konuk oldu. Manisa Büyükşehir Belediyespor’un şampiyonluk öyküsünü anlatan Başkan Aktan önümüzdeki sezonla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Sözlerine şampiyon oldukları için çok mutlu olduklarını ifade ederek başlayan Başkan Mevlüt Aktan, “6 Haziran’da yapılan kongre ile göreve geldikten sonra planlı programlı bir şekilde kollarımızı sıvadık. İyi bir takım nasıl yaparız onun çalışmalarını sürdürdük. Ben başkan olmadan önce 2 sene kulübün içerisindeydim. Bu ligi iyi biliyordum. 3. Lig sıkıntılı bir lig. Çok top oynamaya müsait bir lig değil. Hem saha şartları hem oynadığımız takımlar daha çok oynatmama üzerine kurulu. Biz ise futbolun güzelliklerini sahaya yansıtmak amacıyla bir takım kurduk. Onun için zor bir lig bekliyorduk. Bu şartları çok iyi tahlil edip iyi bir ekip kurduk. Allah’a şükürler olsun 5 hafta önce şampiyonluğu yakaladık. Bizde stresten kurtulduk. Mutlu olduk. Rekorlar kırarak şampiyon olduk. Profesyonel liglerde en erken şampiyonluğu biz elde ettik. En fazla puan farkını biz yaptık. Bunları söylemek, bunları başarmak gerçekten çok güzel. Manisa’nın ismini hep birlikte güzel yerlere yazdırıyoruz. Bu başarımız ulusal basında da gündem oldu. Bu tablo bize gurur veriyor. Bütün yaptığımız iyi işlerin verdiğimiz, emeğin karşılığını almak insana keyif veriyor. Şampiyon olduğumuz için çok mutluyuz” dedi.



“Levent hocamız ile uzun yıllar çalışmak istiyoruz”

Teknik Direktör Levent Devrim ile çok iyi bir uyum sağladıklarını ifade eden Başkan Aktan, “Levent hocamızı iki türlü değerlendirmek lazım. Birincisi zaten hocamızı tanıyorduk. Geçen sezon ikinci yarı bizle çalışıp play-off oynatmıştı. Öncelikle kendisi çok düzgün bir karakter. Futbol camiasında az rastlanacak bir karaktere sahip. Söyledikleri ile yaptıkları aynı paralellikte olan bir adam. Aynı zamanda işine çok sadık, çok disiplinli birisi. Gerektiği yerde çok sevecen ama gerektiği yerde sopayı da gösterebiliyor. Öyle bir yapısı var. Çünkü Türk futbolcuları gevşemeye müsait. Hocamızda bu bağlamda takımı her zaman hazır ve disiplinli tuttu. İkinci olarak hocamızın egosu yok. Gerçekten bu çok önemli. Sıfır ego ile işini yapıyor. Başarılıda bir teknik adam. Çok iyi bir uyum sağladık. Zaten hocamızla yolumuza devam edeceğiz. Uzun yıllar birlikte çalışmayı umuyorum. Ben kulüpte olduğum sürece hocalarımızla 1 yıllık sözleşme yapacağız. Şuan Levent hocanın tazminat maddesi yok. O kadar parayı ön planda tutmayan birisi. Anlaşmalarımızda birer yıllık olarak devam edecek. Uzun sözleşmeler iki tarafı da bağlıyor. Ben başkanlık görevini sürdürdüğüm sürece bu böyle devam edecek” diye konuştu.



“İskelet kadromuzu koruyacağız”

Gelecek sezon yapılacak transferlerle ilgili de konuşan Başkan Aktan, “İskelet kadromuzu önümüzdeki sezonda koruyacağız. Gelecek sezonun hazırlıklarına şimdiden başladık. Önümüzdeki günlerde Scout ekibi ile Almanya’ya gidip takip ettiğimiz oyuncuları bir daha izleyeceğiz. Yetenekli gurbetçi isimleri takımımıza kazandırmayı düşünüyoruz. Geçen sene bu kadroyu oluştururken zaten 2. Lig’i düşünerek transferlerimizi yaptık. Dediğim gibi iskelet kadroyu koruyup üzerine 6-7 transfer ile gelecek sezon için iddialı bir takım oluşturacağız” dedi.



“Biz Manisa’yı temsil ediyoruz”

Manisa’yı en iyi şekilde temsil etmeye çalıştıklarını vurgulayan Başkan Aktan, “Biz gittiğimiz her yerde Manisa’da diye bağırıyoruz. Manisa’yı en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Manisa’nın takımıyız. Biz başarılar kazandıkça Manisa çok değerli bir kulüp kazanmış olacak. Bu bağlamda önümüzdeki günler güzel şeyler yapacağız” dedi.

Şirketleşme düşüncelerinden de bahseden Başkan Aktan, “Bildiğiniz gibi şirketleşme düşüncemiz var. Genel Kuruldan yetki alıp şirketleşeceğiz. Artık futbol endüstrisinde şirketleşmek lazım. Bunun örnekleri var. Göztepe, Başakşehir, Kasımpaşa, İstanbulspor, Gazişehir gibi. Kulübümüzün çok güzel bir imajı var. Biz de bunu daha yukarılara nasıl taşırız onları düşünüyoruz. Yani önümüzde ki sezon şirketleşme adımı ile bu yolda ilerleyeceğiz. Şirketleştiğimiz zaman attığımız her imzadan sorumlu olacağız. Bu anlamda daha şeffaf ve hesap verebilen bir şekilde kulübümüzü yöneteceğiz” diye konuştu.



Yeni logo yeni renkler

Şirketleşmenin ardından önemli adımların arka arkaya geleceğini ifade eden Başkan Aktan, “Şirketleşme ayağının bir diğer kısmı da isim, logo ve renkler olacak. Bununla ilgili profesyonel şirketlerden destek alarak bir çalışma başlattık. Manisa’ya aidiyet duygusunu yaşatacak bir çalışmamız olacak. Renklerimiz de logomuz da değişecek. Bunu yaparken tüm görüşleri alacağız. Kafamıza göre bir iş yapmayacağız. Tüm Manisalıların benimsediği bir logo ve renkler ile yolumuza devam edeceğiz” dedi.



“Yeni bir stadyum yapma düşüncemiz var”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün kendileri için büyük bir şans olduğunu ifade eden Başkan Aktan, “Sporu seven bir belediye başkanına sahibiz. Bu bizim için büyük bir şans. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün her zaman sporun ve sporcunun yanında olan bir başkan. Bu şansımızı iyi kullanıp tesisleşme hamlemizi devam ettireceğiz. Tevfik Lav Spor Tesisleri altyapılarımız için çok önemli bir yatırım olacak. Fikri Bayrıl Spor Tesisleri de yenilendi. Ama en büyük sorunumuz yer sorunu. Havuzumuz yetmiyor. Başkanımız havuz yapmak içinde bir yer bakıyor. Ben bu bağlamda yer sorunu çözülürse yeni bir stadyumun da yapılacağını düşünüyorum. Böyle bir düşüncemiz var. Çok büyük olmasa da Akhisar’da yapılan stadyum gibi bir stadyum ilerleyen dönemlerde başkanımız yapabilir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA