Kulüpler Dağ Koşusu Ligi Birinci Etap Koşusu Trabzon'da Yapılacak

Türkiye’de ilk defa yapılacak olan Kulüpler Dağ Koşusu Ligi birinci etabı Trabzon’un Köprübaşı ilçesinde gerçekleştirilecek.

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından organize edilen Köprübaşı Dağ Koşusu 7 Nisan saat 10.30’da Trabzon’un Köprübaşı ilçesi fidanlı mahallesinden start alacak. Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan Kulüpler Dağ Koşusu Ligi birinci etap koşusunun yanı sıra Balkan Dağ Koşusu Milli Takım seçmesi, Dünya U-18 Dağ Koşusu Kupası ve Dünya U-18 Dağ Koşuları milli takım seçmesi de bu organizasyonda yapılacak.

Trabzon Valiliği, Trabzon Büyük Şehir Belediyesi, Trabzon Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Köprübaşı Kaymakamlığı ve Belediyesi, İstanbul Trabzon Federasyonu ve İstanbul Köprübaşı Kültür ve Dayanışma Derneği’nin katkılarıyla düzenlenen koşu 6 ayrı kategoride, 2,5 kilometre çıkış ve 2,5 kilometre iniş olmak üzere toplam 5 kilometrelik bir parkurda gerçekleşecek.

Koşu parkurun tarihi kervan yolu üzerinde bulunan 9 bin yıllık tarihe sahip turbalık alanından ve Türkiye’nin ilk yüzde yüz Türk köyü olan Arpalı köyü üzerinden geçtiğini belirten Komite Sorumlusu İstanbul Trabzon Federasyonu Başkan Yardımcısı Göksal Purtuloğlu, “Bu organizasyon Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor. Türkiye’de 3 şehirde yapılıyor, bunlardan biriside Trabzon. Trabzon bir spor şehridir. Trabzonspor dışında da böyle etkinliklerlerle Trabzon’un artık vizyona çıkmasını istiyoruz. Biz de bu konuda bir çalışma yaparak Trabzon’a, Köprübaşın’a, ülkemize nasıl hizmet edebiriz diye düşünerek bu yola çıktık” dedi.

Kaynak: İHA