Ağrılı Engelliler Antalya'dan Madalyayla Döndü

Antalya'da düzenlenen Bedensel Engelliler Türkiye Atletizm Şampiyonası'nda Ağrılı sporcular 4 madalya kazandı.

Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu (TBESF) tarafından Antalya’da gerçekleştirilen şampiyonaya 17 branşta 95 sporcu katıldı.

Engelli sporcuların kıyasıya mücadele ettiği, yarışmalar sonunda dereceye giren sporculara düzenlenen törenle madalya verildi.

Bedensel Engelliler Türkiye Şampiyonası milli takım seçmelerinde Ağrı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü adına yarışan sporcular 4 madalya kazandı.

Sporculardan Fırat Aşkan 5 bin metrede Türkiye Şampiyonu, bin 500 metrede Türkiye ikinciliği elde ederken, Oktay Yakut gülle atma branşında Türkiye ikincisi ve 100 metrede Türkiye ikincisi oldu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp, Türkiye Şampiyonasından madalya ile dönen sporcular Fırat Aşkan, Oktay Yakut ve antrenörleri Burhan Boztepe'yi kabul etti.

"Engelleri Aşalım, Sporda Buluşalım" konulu projeler ve çeşitli branşlardaki etkinliklerle engelli çocuk ve gençleri sporla buluşturduklarını ifade eden Alp, şöyle konuştu:

"Spor sayesinde hayata tutunan engelli sporcu kardeşlerimize engelsiz bir yaşam sağlamak hepimizin görevidir. Kısa süre içerisinde Ağrı'yı başarı ile temsil eden engelli sporcu kardeşlerimizle gurur duyuyoruz. Sporcularımızın aldıkları başarıdan dolayı tebrik eder, başarılarının devamını diliyoruz dedi."

Kaynak: AA