Futbol Açıklaması Spor Toto BAL Play Out

Siirt İl Özel İdaresispor: 5 Eruh Gençlikspor: 1.

Spor Toto Bölgesel Amatör Ligi (BAL) Play-Out maçında, Siirt İl Özel İdaresispor, Eruh Gençlikspor'u 5-1 yenerek ligde kalan taraf oldu.

Spor Toto BAL'da Siirt ilini temsil edecek takımın belirlenmesi amacıyla Spor Toto BAL 1. Grubu 38 puanla 4. sırada tamamlayan Siirt İl Özel İdaresispor ile Siirt Amatör Lig şampiyonu Eruh Gençlikspor arasında play-out (baraj) maçı oynandı.

Siirt Atatürk Stadı'nda oynanan maçta, Uğur Keskin'in 20. dakikada attığı golle öne geçen Siirt İl Özel İdaresispor, 49. dakikada Muhammet Ekrem Kurt'un golü ile skoru 2-0 yaptı.

Spor Toto BAL'daki yerini koruma mücadelesi veren Siirt İl Özel İdaresispor, 57. dakikada Uğur Keskin'in penaltı atışından attığı golle skoru 3-0'a taşıdı.

Siirt Amatör Lig'de elde etiği şampiyonluğu, bir üst lige çıkarak taçlandırmaya çalışan Eruh Gençlikspor maçtaki tek golünü 82. dakikada, Mehmet Ali Aydın ile buldu.

Karşılaşmayı 84. dakikada Azem Yavuz'un penaltı atışı, son dakikada da Sidar Ceylan'ın attığı gollerle 5-1 galip tamamlayan Siirt İl Özel İdaresispor, Siirt ilinini gelecek sezonda da Spor Toto BAL'da temsil etme hakkı kazandı.

Taraftarların yoğun ilgi gösterdiği maçı, Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, İl Emniyet Müdür Vekili Saruhan Kızılay ile ilçe kaymakamları ve kulüp yöneticileri de izledi.

- Siirtlilerden teröre tepki

Bu arada Eruh Gençlikspor oyuncuları karşılaşma öncesi sahaya, Ormanardı köyü mevkisinde yürütülen yol yapım çalışmasında emniyeti sağlayan güvenlik güçlerine 30 Mart'ta PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit düşen güvenlik korucuları ile jandarma uzman onbaşıyı anmak amacıyla "Şehitlerimizi rahmet, saygı ve minnetle anıyoruz" pankartı çıktı.

Bu sırada tribünlere Türk bayrakları asan her iki takımın taraftarları da "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı.

Kaynak: AA