Eski Milli Boksör Bu Kez Sanal Bağımlılığa Yumruk Atıyor

Avrupa şampiyonu eski milli boksör Savaş Kaya, çocukları internet bağımlığı ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için aralıksız çalışıyor Boksör Savaş: 'Boş gezen çocukları gördüm, mahallede, internet kafelerde geziyorlar. Bir araya topladım gelin spor yapın dedim, spora ve boksa yönlendirdim. Çocukları kazanınca ailelerini de kazandım' Sporculardan Ege Kaya: 'Eskiden okul çıkışında internet kafeye gidiyordum, mahallemdeki çocuklarla boş geziyorduk. Boksa merak salınca kötü alışkanlıklarımdan uzaklaştım'

HÜSEYİN YILDIZ - Avrupa şampiyonu eski milli boksör Savaş Kaya, çocukları internet bağımlılığı ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için sanal bağımlılıkla mücadele başlatarak kendisini çocuklara adadı.

Iğdır'da yaşayan, Avrupa şampiyonluğu, Akdeniz Oyunları ikinciliği, üniversiteler dünya üçüncülüğü ve Türkiye şampiyonlukları bulunan Savaş Kaya, kentte yaşayan çocuk ve gençleri internet bağımlılığı ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Tespit ettiği çocuklara spor salonu ve açık alanda boksun yanı sıra basketbol ve futbol oynatıp kültür fizik hareketleri yaptıran Savaş, bir yandan çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutarken bir yandan da sporcu yetiştiriyor.

Neredeyse her yaş grubundan çocuğa eğitim veren Savaş Kaya, boks dalında birçok öğrenciyi eğiterek spor camiasına kazandırdı.

Eski milli boksör Savaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkeye hizmet edecek ve Türkiye'yi dünyada temsil edecek gençlerin çıkması için çabaladığını söyledi.

Çocukların kötü alışkanlıklara düşmemesi ve iyi kararlar vermeleri için uğraştığını belirten Savaş Kaya, "Boks ve bunun yanında futbol ile basketbol oynuyoruz. Çocukları teşvik etmek, kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, spora yönlendirmek için elimizden geleni yapıyoruz." dedi.

Bugüne kadar birçok çocuğu spora kazandırdığını anlatan Savaş, "Türkiye şampiyonu sporcularımız var, başka müsabakalarda derece alan sporcularımız var. Şimdi milli takıma gönderdiğimiz sporcularımız oldu. Bu camiaya kazandırdığımız birçok öğrencimiz mevcut. Bunları görünce çok mutlu oluyorum." diye konuştu.

- Aileler çocuklarının sokaklarda olmamasından memnun

Savaş Kaya, çocukları sokaklardan toplayıp spora yönlendirdikleri için çocukların ailelerinden de olumlu tepkilerle karşılaştıklarını aktararak, spor sayesinde çocukların hayatının düzene girdiğini aktardı.

Bu çalışmasına sokakta boş gezen çocukları görünce başladığını dile getiren Savaş Kaya, şöyle konuştu:

"Boş gezen çocukları gördüm, mahallede, internet kafelerde geziyorlar. Bir araya topladım, gelin spor yapın dedim, spora ve boksa yönlendirdim. Çocukları kazanınca ailelerini de kazandım. Başarılı sporcularım çıktı. Elimden gelen her şeyi yapıyorum. Ben de bu ülkeye hizmet ettiğim ve birçok başarı elde ettim. İstiklal Marşı'nı okuttum. Yeteneklerimi çocuklara aktararak, başarı elde etmeleri için onları yönlendiriyorum."

- "Hedefim Türkiye ve Avrupa şampiyonu olmak"

Okuldan arta kalan vakitlerini spor yaparak geçirdiğini ve çalışarak derece elde ettiğini ifade eden Ege Kaya, şunları kaydetti:

"Eskiden bilgisayarla oynardım, internete takılırdım. Şimdi spora başladım ve çok mutluyum. Boksta Türkiye üçüncüsü oldum, devamının olmasını çok isterim. Hedefim Türkiye ve Avrupa şampiyonu olmak. Ay-yıldızlı bayrağımı dalgalandırmak için elimden geleni yapıyorum, devamını getireceğim."

Çocuklardan Hasan Döner ise "Eskiden okul çıkışında internet kafeye gidiyordum, mahallemdeki çocuklarla boş geziyorduk. Boksa merak salınca kötü alışkanlıklarımdan uzaklaştım. Savaş hocamız boks antrenmanlarını bize uygun saatte yapıyor, sonra gidip derslerimizi çalışıyoruz. Boks bana spor dışında yeni arkadaşlar da kazandırdı. Sağlıklı yaşıyorum. Hedefim şampiyon olmak, büyüyünce milli maçlara çıkmak istiyorum, ülkemizi temsil etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA