Torbalı'nın Zeybekleri Ege İkincisi

Torbalı Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından düzenlenen yarışmada Ege Bölgesi ikinciliğini elde etti.

Aydın’ın Efeler İlçesindeki Mimar Sinan Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen yarışmaya İller bazında birinci olan ekipler katıldı.

Ege Bölge birinciliğini Aydın Efeler Belediyesi Halk Oyunları Ekibi kazanırken Yarışmaya İzmir Şampiyonu olarak katılan Torbalı ekibi ise 00,4 puanlık farkla ikinciliği elde etti.

Torbalı Belediyesi Halk Oyunları Ekibi,yerel bir oyun derlemesi olan Torbalı İki Parmak Zeybeği ile sahneye çıktı. Torbalı’ya has bu orijinal zeybek oyunuyla jürinin ve izleyicilerin büyük beğenisini kazanan 10 kişilik ekip, ikincilik kupasıyla Torbalı’ya döndü. Torbalı ekibi bu dereceyle önümüzdeki aylarda gerçekleştirilecek olan Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

Torbalı Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin İzmir çapında şampiyonluk elde etmesinin ardından Ege Bölgesinde de ikinci olmasının önemli bir başarı olduğunu dile getiren Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, “Halk oyunlarımız, kültürel değerlerimizin yaşatılması ve bu değerlerin genç kuşaklar tarafından bilinmesi açısından önemli. Torbalı Belediyesi olarak bu değerlerimizi önemsiyoruz. Belediye bünyesindeki kültür, sanat ve spor okullarımızda bu değerleri çocuk ve gençlerimize aktarmanın mücadelesini veriyoruz. Bu vesileyle Torbalı Belediyesi Halk Oyunları Ekibimizi bir kere daha tebrik ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA