Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Toplantısı

Sarılacivertli kulübün yüksek divan kurulu seçimli olağan toplantısında başkanlığa, mevcut başkan Vefa Küçük ile Ufuk Aydın aday oldu Vefa Küçük:'Biz ölümle burun buruna gelmişken divan kurulu olarak yönetimimizi ligden çekilmemesi için aklıselime davet ettik. Diğer bahsettiğim kulüp federasyonun kararını protesto amacıyla maça çıkmama kararı aldı' 'Eğer iki başkan adayımız da uygunsa haftaya cumartesi kahvaltıya davet ediyorum. 'Yıldırımlar mutabakatı' yapılmalı'

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulunun seçimli olağan toplantısı başladı.

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantıda başkanlığa, mevcut başkan Vefa Küçük ile Ufuk Aydın aday oldu.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile yönetim kurulunun hazır bulunduğu toplantının açılış konuşmasını Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük yaptı.

Vefa Küçük, Beşiktaş Kulübünün, Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Fenerbahçe ile yapılan ve yaşanan olaylar nedeniyle tatil edilen, sonrasında ise Türkiye Futbol Federasyonunun kaldığı yerden tekrar oynanmasına karar verdiği derbi maça çıkmama kararını eleştirerek, şunları kaydetti:

"Federasyon, bize tam adil olmasa da aleyhimize olmayan, ortada bir kararla maçın kaldığı yerden devamına karar verdi. Beşiktaş Kulübüne saygı duyuyorum. Çıkmama kararı aldılar. Bu kararı saygıyla karşılamamız gerekir. Bizim 3 sene önce Rize-Trabzon arasında otobüsümüz kurşunlandı. Çok şükür üzücü bir şeyle sonuçlanmadı. Başkanımız ve yönetimimiz failler bulunana kadar Türkiye liglerine ara verelim önerisinde bulundu. Kısa sürede bulunmazsa da 'Biz Fenerbahçe olarak liglere devam etmeyeceğiz.' dedi. Divan kurulu olarak biz yönetimimize tavsiyede bulunduk. 'Devletimize güvenelim, Cumhurbaşkanımız ve ilgili Bakanlarımız faillerin yakalanacağı sözünü verdi. 'Lige devam edelim, Türk sporuna bizden yana yol ayrımı gelmesin.' dedik. Başkan ve yönetim kurulu lige devam etme kararı aldı. Aradan 3 sene geçti hala failler bulunmadı. Biz ölümle burun buruna gelmişken divan kurulu olarak yönetimimizi ligden çekilmemesi için aklıselime davet ettik. Diğer bahsettiğim kulüp federasyonun kararını protesto amacıyla maça çıkmama kararı aldı. Onların divan kurulu ve yönetiminin tutumu bu, bizim canımıza kastedildikten sonrası tavrımız bu. Farkı sizlere bırakıyorum."

- "İki başkan adayını kahvaltıya davet ediyorum"

Vefa Küçük, 2-3 Haziran'da yapılacak Fenerbahçe Kulübünün kongresinde başkanlığa aday olan Aziz Yıldırım ve Ali Koç'u bir araya getirmek istediğini söyledi.

"Aziz Yıldırım ve Ali Yıldırım Koç'un birlik beraberlik mutabakatı yapması lazım." diyen Küçük, "İki başkan adayıyla da görüştüm ama bunu hiçbir zaman dile getirmedim. Eğer iki başkan adayımız da uygunsa haftaya cumartesi kahvaltıya davet ediyorum. 'Yıldırımlar mutabakatı' yapılmalı. Türkiye'de Fenerbahçe bir taraftadır, tek başına cumhuriyettir, diğer kulüpler amatörler dahil bir araya geldiğinde Fenerbahçe karşısında güçlü oluyor. Fenerbahçe'nin de Türk sporunun da birlik ve beraberliğe ihtiyacı var." değerlendirmesinde bulundu.

Vefa Küçük, divan başkanlığı seçiminde kendisini destekleyen Aziz Yıldırım ve Ali Koç'a da teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

- Ali Koç salonda

Fenerbahçe Kulübünün haziran ayındaki kongresinde başkan adayı olan Ali Koç da divan toplantısını takip etti.

Ali Koç, toplantı başlamadan kısa bir süre önce salondaki yerini aldı.

Kaynak: AA