Hatay'da 'Zeytin Dalı Futbol Turnuvası' Başladı

Hassa Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Zeytin Dalı Futbol Turnuvası" başladı.

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik 20 Ocak'ta başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na destek olmak amacıyla gerçekleştirilen futbol turnuvasına aralarında Suriyelilerin de bulunduğu 250 sporcu katıldı.

Hassa Şehir Stadı'nda düzenlenen turnuva, İlçe Jandarma Komutanlığında görev yapan personellerin yer aldığı "Jandarma Gücü" ile ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerden oluşan "Oğul Spor"un karşılaşmasıyla başladı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ömer Faruk Çiftçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turnuvaya 13 takımın katıldığını söyledi.

Turnuvanın 24 Nisan-14 Mayıs tarihleri arasında düzenleneceğini ifade eden Çiftçi, "Belediye ile organize ettiğimiz Zeytin Dalı Futbol Turnuvası'nı bugün itibarıyla başlatıyoruz. İlk maçımız kardeşlik bağlarının güçlenmesi için 'Jandarma Gücü' ve Suriyelilerden oluşan 'Oğul Spor' ile olacak. Bütün katılan takımlarımıza başarılar diliyoruz. Buradaki amacımız kardeşlik duygusunu ön plana çıkarmak. Buna da muvaffak oluruz inşallah" dedi.

Çiftçi, turnuva sonunda dereceye giren takımlara ve sporculara çeşitli hediyeler verileceğini belirtti.

Kaynak: AA