Şekip Mosturoğlu ve Şafak Mahmutyazıcıoğlu canlı yayında tartıştılar!

Beşiktaş ve Fenerbahçe cepheleri arasında Beyaz TV canlı yayında gerilim! Şekip Mosturoğlu ile Şafak Mahmutyazıcıoğlu, Beyaz TV canlı yayında Fenerbahçe - Beşiktaş derbisinde yaşanan olaylara dair konuştular

Şekip Mosturoğlu ve Şafak Mahmutyazıcıoğlu canlı yayında tartıştılar!
Beşiktaş Hukuki İşlerden Sorumlu yöneticisi Şafak Mahmutyazıcıoğlu ile yine Fenerbahçe'nin Hukuki İşlerden Sorumlu yöneticisi Şekip Mosturoğlu, Beyaz TV'de canlı yayında derbide yaşanan olaylara dair konuştular. İkili arasında zaman zaman gerilim yaşanırken, Şekip Mosturoğlu'ndan önemli açıklamalar geldi.

ŞEKİP MOSTUROĞLU'NUN AÇIKLAMALARI

Beni de mazur görün. Şafak bey de aynı hassasiyette olmalı. Neticede şu an TFF bir karar vermedi. TFF'nin karar vermediği konuda iki kulübün hukuk işlerinden sorumlu yetkililerin TV kanalıyla tezlerini paylaşması doğru değil. Varsa sorunuz her türlü cevabı vermeye hazırım. Neticede henüz karar verilmemiştir. Bundan önce futbol hukukunda emsal olmuş çok karar vardır. Geçen sene Ağrıspor - Artvinspor maçında bir karar ver. Bu kararlar irdelendiği zaman bu kararın da tartışılabilir olduğu ortadadır.

'BU OLAYLARIN DAHA AĞIRINI YAŞADIK AMA MAÇLAR TATİL EDİLMEDİ'

Bizim zaman zaman sahalarda karşılaştığımız bundan daha ağır olaylar var. Hasan Çetinkaya, Aykut koca ve bizlerin karşılaştığı kat be kat üstün olaylar yaşandı. Aykut hocanın kafasına taş geldiğinde geriye dönüp bile bakmadı. Bu maçların hiçbiri tatil bile olmadı.

'HAKEM VE TEMSİLCİ ŞENOL GÜNEŞ'İ GÖRMÜYOR BİLE'


Şimdi maçın raporları sosyal medyada yayınlandı. Bizde de var. Görüntüler de bunu gösteriyor. Müsabaka hakemi Şenol hocanın kafasına madde geldiğinde kulübeye oturduğunu ve sonra tünele yönlendiğini görüyor. Sonra düşüp kalktığını, tekrar yürüyerek soyunma odasına gittiğini görüyor. Hakem 59. dakikada Beşiktaşlı futbolcularla birlikte soyunma odasına gidiyor. O sırada Beşiktaşlı futbolcuların büyük bölümü sahayı terk ediyor. Tünel içinde olan olaya hakemin değil, temsilcinin müdahale etme hakkı var. Hakem eğer maçı tatil ettiyse, Fenerbahçeli futbolcuları da soyunma odasına göndermesi gerekir. Hakem Şenol hocayı görmüyor. Temsilci Şenol hocayı görmüyor. Sadece temsilciye Beşiktaşlı yetkililer, Şenol hocanın ambulansla hastaneye götürüldüğünü söylüyorlar.

'BU MAÇIN OYNANMAMASINDA HİÇBİR SIKINTI YOKTUR'

Beşiktaş örneğinden gitmiyorum. Türkiye'de Cuma, Cumartesi ve Pazar günlerinde yüzlerce maç oynanıyor. Hakem ve temsilci bir hadiseyi görmeden tatil ederse maç bitmez. Hakem raporuna yazmış görmediğini. Bana göre hakem gereksiz yere tatil etmiştir. Bu maçın oynanmaması için hiçbir sıkıntı yoktur.

'ŞENOL HOCAMIZIN SOYUNMA ODASINA GİTMESİNİ GEREKTİRECEK BİR DURUM YOKTU'


Şenol hocamızın soyunma odasına gitmesini gerektirecek bir durum yok. Hakem müsabakayı sona erdirmemiş. Şenol Güneş'in düştüğü pozisyonda Oğuzhan, Tolga'nın takılması sonrası yere düşüyor, hoca öyle düşüyor. Şenol hocamızın soyunma odasına gidecek bir durumu yoktu, çünkü güvenlik tedbirleri alınmıştır.

'O ZAMAN VODAFONE PARK'TA DA MAÇ TATİL EDİLEBİLİRDİ'

Bu statta kesintisiz 44 tane derbi oynandı ve böyle olaylar hiç olmadı. Bu gerginliğin benzeri Vodafone Park stadında 1 hafta içinde 2 kere oldu. Orada da hakem maçı tatil edebilirdi. Eğer bu maçlardaki kriterler esas alınırsa tabi. Spor hukuku emsal kararlar üzerinden yürür. Eğer kriterler bu maçın tatil edilmesini gerekli kılıyorsa TFF ona göre karar verecektir. Değilse farklı karar verecektir. Mete Kalkavan yersiz olarak soyunma odasına gitmiştir. Şenol hocanın soyunma odasına gitmesi de bence kural dışı durumdur ve Şenol hocanın kendi takdiri. Tünelde maalesef üzüntüyle karşıladığımız bir olay meydana gelmiştir.

Şekip Mosturoğlu ile Şafak Mahmutyazıcıoğlu arasında canlı yayında gergin dakikalar yaşandı. Şekip Mosturoğlu'nun derbinin tatil edilmesinin hatalı bir karar olduğunu söylemesi üzerine araya giren Şafak Mahmutyazıcıoğlu, 'Her şey normal, tatil edildi deniliyor. Quaresma korner kullanamıyor, normal. Tolga'nın hocamızın annesine küfür ediliyor, normal. Adamın başı yarılıyor normal. Bunların hepsi normalse, bizim stadımızda oynanan 2 maç mi anormal? Vodafone Park'ta ne oldu? Geldiniz ve gittiniz. Hiçbir şey olmadı.' dedi.

'LYON'U MU SAVUNUYORSUNUZ?'

Şafak Mahmutyazıcığlu, Şampiyonlar Ligi'nde Lyon - Beşiktaş maçında yaşanan olaylardan ilgili örnek verdi ve 'Lyon maçında 3-5 tane Beşiktaş atkılı kendini bilmez yüzünden ceza aldık. Söyler misiniz bana bizim günahımız neydi?' diye Şekip Mosturoğlu'na sordu. Şekip Mosturoğlu, 'Lyon futbolcuları taraftarı tahrik etmiş mi? Taraftarlarla tartışmış mı, veya hiçbir temas olmadığı halde kendilerini yerden yere atmışlar mı?' şeklinde cevap verince Şafak Mahmutyazıcıoğlu, 'Lyon'u mu savunuyorsunuz? Lyon yöneticisi misiniz?' şeklinde yanıt verdi.

'KUPAYI ÇOK İSTİYORSANIZ, SİZE VERELİM HEMEN'

Şafak Mahmutyazıcıoğlu, 'Bakın biz bu olaylarda Fenerbahçe'yi suçlamıyoruz. Fenerbahçe sorumludur diyor. Çünkü sizin stadınızda yaşandı bu olaylar. Bizimn derdimiz kupa değil. Bizim kupaya, Fenerbahçe'yi yenmeye ihtiyacımız yok. Ancak öyle bir anlatıyorsunuz ki, bu yaşananlar normal. Şenol Güneş psikopat mı rahatsızlığı olmadığı halde başına 5 dikiş atılıyor. Bırakın kafa yarılmasını falan. Bir tane tokat yese bu maçın devam edilmesi mümkün mü? Bunun normal bir tarafı yok. Bizim Fenerbahçe'yi Kadıköy'de yenmeye ihtiyacımız yok. Kupayı size verelim, 3-0 hükmen siz galip gelin. Derdimiz bu değil.' dedi.

ŞEKİP MOSTUROĞLU'NDAN YANIT! 'FENERBAHÇE HAK ETTİĞİ KUPAYI ALIR'

'Şafak bey bahşetti diye Fenerbahçe kupayı almaz, Fenerbahçe hak ettiği için kupayı alır. Fenerbahçe, Beşiktaş ile her şartta, her yerde oynar. Oynuyor da zaten.' diye konuşan Şekip Mosturoğlu, 'Fenerbahçe stadı Türkiye'nin en güvenli statlarından biridir. Beşiktaş maçına mahsus ekstra güvenlik tedbirleri alınmıştır.' diye konuştu.

ŞAFAK MAHMUTYAZICIOĞLU: 'ALLAH RAZI OLSUN ÇOK GÜZEL ÖNLEMLER ALMIŞINIZ'

Şafak Mahmutyazıcıoğlu ise yayının sonlarında Şekip Mosturoğlu'nun 'Beşiktaş maçına mahsus ekstra güvenlik önlemleri alındı.' sözlerine de 'Allah razı olsun çok güzel tedbirler almışınız.' yanıtını verdi.

HER ŞEY KUMPAS MI?

Ertem Şener'in sorusu: Fenerbahçe ile ilgili bir şey yaşandığı zaman kumpas, başka kulüplerde olduğuna tribün terörü veya başka bir şey. Bununla ilgili ne söyleyeceksiniz?

Şekip Mosturoğlu: '12 Mayıs hadisesiyle ilgili soruşturma var. O soruşturmanın bir boyutunu ben de bilmiyorum. İddianameye bağlandığı zaman tüm kamuoyu öğrenecektir zaten. Trabzon'daki hadisenin arka planında soruşturma devam ediyor. O da aydınlatılacaktır. Sadece bizim değil, sayın Cumhurbaşkanı tarafından da bu şekilde ifade edildi. Bu bizim tek başımıza söylediğimiz söz değildir. Zaten dediğim gibi bunlar kamuoyu tarafından öğrenilince kumpas olup olmadığı da ortaya çıkacaktır.' FUTBOL ARENA