TÜFAD Mersin Karması Antalya Yolcusu

Türkiye Futbol Antrönerleri Derneği (TÜFAD) İçel Şubesi tarafından İçel’deki 2006 doğumlu amatör futbolculardan kurulan 12 kişilik futbol takımı, Antalya’da bu yıl 5.’si düzenlenecek olan Geleceğin Yıldızları Futbol Şöleni’nde ter dökecek.

TÜFAD Genel Merkezi tarafından her yıl düzenlenen Geleceğin Yıldızları Futbol Şöleni’nin 5.’si Antalya’da düzenlenecek. 2006 doğumlu sporcuların mücadele edeceği futbol şölenine, TÜFAD İçel karmasından 12 sporcu katılacak. TÜFAD İçel Şube Başkanlığı tarafından kafile başkanı olarak Hasan Altaş, Şube Başkanı Burhan Baygın, antrenör Metin Erbilmiş ve takım kaptanı olarak Mehmet Deniz Tatar belirlendi. 21-23 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan şölen, bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na denk getirilerek çifte kutlama yapılacağı duyuruldu.

Şölenle ilgili bilgi veren TÜFAD İçel Şube Başkanı Mesut Bilir, İçel’de 2006 doğumlu amatör takımlarda mücadele eden sporcuların taranarak karma bir takım oluşturdukların söyledi.

Bilir, “Tüm izin belgelerimizi tamamlayarak minik futbolcularımızı Antalya’ya gönderiyoruz. Bu turnuvada herhangi bir hedef yok. Şampiyon yok. Burada amaç çocuklarımızın birlik ve beraberlik duygularını arttırmak ve takım ruhunu onlara kazandırmak. Kendilerini ileride iyi bir futbolcu olmaları konusunda deneyimli ekibimizle birlikte bu organizasyona büyük önem veriyoruz ve her yıl İçel’den bir kafile gönderiyoruz” dedi.

İçel’de futbol anlamında ciddi bir potansiyelin olduğuna da dikkat çeken Bilir, “Biz futbol adamları olarak hedefimiz bu potansiyeli harekete geçirmek ve büyük yetenekleri Türk futboluna kazandırmaktır. Bu tür organizasyonlar da mevcut potansiyelimizi harekete geçirmemiz için önemli. Ama asıl görevimiz iyi futbolcu yetiştirmekten daha çok topluma iyi bireyler kazandırmak. Bu bağlamda hepimize büyük görevler düşüyor. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısı önemlidir" diye konuştu.

Kaynak: İHA