Akarsu Kano Slalom 2018 Yusufeli Bahar Kupası

8 kategoride düzenlenen yarışlara, 8 ilden 51 sporcu katıldı.

Türkiye Kano Federasyonunca organize edilen Akarsu Kano Slalom 2018 Yusufeli Bahar Kupası başladı.

Akarsu ilçe merkezindeki Barhal Çayı üzerinde bulunan 250 metre uzunluğunda 21 kapıdan oluşan yapay parkurda düzenlenecek yarışlara, 8 ilden 51 sporcu katıldı.

İki gün sürecek olan şampiyonanın ilk gününde, yıldız erkekler kategorisinde Bahadır Karaduman, yıldız erkeklerde Muhammet Usta, genç erkekler kategorisinde ise Dursun Can Karaduman birinci sırayı aldı. Genç bayanlar kategorisinde Gülse Öztürk, büyük bayanlarda da Kader Korkmaz birinci oldu.

Türkiye Kano Federasyonu Akarsu Sporları Merkez Hakem Kurulu Başkanı Mehmet Başköylü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kano sporuna her geçen gün artan bir ilgi olduğunu, bununla birlikte uluslararası organizasyonlarda da başarı çıtasının arttığını söyledi.

Barhal Çayı üzerindeki kano parkurunun Türkiye’deki iki yapay kano parkurundan birisi olduğunu ifade eden Başköylü, "Burada yapılan yarışmalarda dereceye giren sporcular milli takım seçmelerine katılacak. Yıl içindeki yarışların ortalamalarını alarak milli takımımız seçiliyor. Bu yüzden bu yarışlar sporcuların milli takıma seçilmesi adına son derece önemli. Bu sporcularımız yurt dışında yapılan şampiyonalarda ay yıldızlı formayla ülkemizi temsil edecek." diye konuştu.

Şampiyona, yarın yapılacak yarışlarla sona erecek.

Kaynak: AA