Nusaybin Belediyesi'nden DİKA'ya Spor Kompleksi Başvurusu

Nusaybin Belediyesi tarafından ilçeye yeni bir spor kompleksinin kazandırılması için Dicle Kalkınma Ajansı’na (DİKA) proje sunuldu.

Nusaybin Belediyesi tarafından ’Kentsel Yaşam Kalitesinin İyileştirilmesi’ projesi kapsamında DİKA’ya proje sunuldu. 8 Mart Mahallesi Sinem Sokak üzerinde yapılması planlanan spor kompleksinde futbol sahası, basketbol sahası, voleybol sahası, tenis kortu, koşu parkuru, kulüp binası, açık atopark ve çevre düzenlemesi yer alıyor. 6 Bin 865 metrekarelik alan üzerinde yapılması planlanan ’Nusaybin Belediyesi Spor Kompleksi’ sporcular tarafından heyecanla karşılandı.

Proje hakkında açıklama yapan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ergün Baysal, projenin önemine değinerek, "İlçe olarak yoğun bir genç ve çocuk nüfusuna sahibiz. Bu nedenle gençlerimizin zaman geçirebileceğiz, sportif faaliyetlerde bulunacağı bir spor kompleksi inşa edeceğiz. Burası tüm halkımıza açık olacak bir merkez olacaktır. İlçemiz için çok önemli bir spor merkezi olacağını düşünüyoruz. İnşallah projemiz kabul edilirse belediye olarak ilçemize çok önemli bir tesis kazandıracağız. İlçemizde bulunan Atatürk Kapalı Spor Salonu ile şehir stadyumunun Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından iyileştirilmesi ile ilçemizde gençlerimizin spor yapacağı alanları artacaktır" dedi.



Şehmus Ak: “Nusaybinli çocuklar için çok güzel bir gelişme”

Belediye Başkan Vekili Baysal’ın tüm çalışmalarında yanlarında olduğunu ve her zaman belediyenin desteğini hissettiklerini aktaran Galatasaray Nusaybin Futbol Okulu ve Çocuk Gelişim Merkezi Koordinatörü Şehmus Ak, "Yeni spor kompleksi projesi Nusaybinli çocuklar ve gençler için çok güzel bir gelişme. İlçemizin bu tür tesislere ihtiyacı var. Proje kabul edilir ve sonuçlanırsa ilçemiz için çok güzel ve kalıcı bir spor alanı olacaktır" diye konuştu.

Nusaybin Belediyesi tarafından DİKA’ya sunulan proje sonuçlarının Haziran ayında açıklanması bekleniyor.

Kaynak: İHA