Boccede Türkiye Şampiyonları Belli Oldu

1. Lig'de Ankara Sital Spor şampiyonluğa ulaştı

Türkiye 1. ve 2. Bocce Ligleri, Kemer'de yapılan Volo etapları ile tamamlandı.

Türkiye Bocce, Bowling ve Dart Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, 1. Lig'de şampiyonluk ipini Ankara Sital Spor göğüslerken, 2. Lig'de ise mutlu sona Çorum Belediyespor ulaştı.

16 takımın mücadele ettiği 1. Lig'de Ankara Sital Spor ile İçel Toroslar Belediyespor arasında kıyasıya bir mücadele yaşandı. Son ana kadar devam eden şampiyonluk mücadelesini, 29 puana ulaşan Ankara Sital Spor kazanırken, 28 puanda kalan İçel Toroslar Belediyespor ikinci oldu.

Ligde 23 puanlı takımlardan Bartın Üniversitesi üçüncü, Bursa Hasanağa TOKİ ise dördüncü sırada yer aldı. Son dört takım arasında kalan İzmir Akar Spor, Adıyaman Şenlikspor, Bursaspor ve Eskişehir Esjim ise 2. Lig'e düştü.

22 takımla oynanan 2. Lig'de ise şampiyonluk mücadelesi 3 takım arasında geçti. 35 puana ulaşan Çorum Belediyespor, şampiyonluğa imza atarken, 34 puanlı takımlardan AFAD ikinci, Türkgücü Ülküspor ise üçüncü sırada yer aldı. Bu takımlarla birlikte, 27 puanla dördüncü sıraya yerleşen Kırıkkale GHSİM Spor birinci lige yükselen 4 takım oldu.

Liglerde dereceye giren kulüp ve sporcularına ödülleri, Türkiye Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu Başkanı Ahmet Recep Tekcan, başkan vekili Mutlu Türkmen, asbaşkan Faik Kapsız, teknik kurul üyesi Erdal Buyruk ve Antalya İl Temsilcisi Yağmur Uzun tarafından takdim edildi.

Lig maratonunda kıyasıya bir mücadele sergilendiğini belirten bocceden sorumlu asbaşkan Faik Kapsız, şampiyonluğun her iki ligde de son dakikaya kadar belli olmadığını belirterek, "Takımlar son ana kadar ipi göğüslemek adına büyük bir mücadele verdi. Sınırlı imkanlarla mücadeleyi sürdüren tüm sporcu ve teknik kadroları tebrik ederken, sporcularımıza kucak açan müessese kulüplerinin yöneticilerine de teşekkür etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA