'Fenerbahçe 3-0 hükmen mağlup olabilir'

Eski Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu Üyesi Avukat Taner Ünlü, tatil edilen Fenerbahçe - Beşiktaş rövanş maçını değerlendirdi.

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında ezeli rakibi Beşiktaş'ı ağırladı. Şenol Güneş'in kafasına atılan maddeler nedeniyle maç tatildi.  Eski Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu Üyesi Avukat Taner Ünlü, Fenerbahçe - Beşiktaş rövanş maçı sonrası beklenen kararları değerlendirdi.

Spor Hukukçusu Taner Ünlü açıklamalarında, "Futbol disiplin talimatı gereği bir müsabaka güvenlik nedeniyle yarıda kalırsa karar TFF'ye ait olur. Bu maçın sonucu için temsilci raporlarına göre karar verilecek. TFF, hakemin maçı yarıda bırakma nedenlerini geçerli görürse hükmen mağlubiyet cezası çıkabilir. TFF eğer hakemin maçın yarıda kalma sebeplerini yeterli görmezse karşılaşma yeniden oynanır. Fenerbahçe'ye de saha kapatma ve seyircisiz oynama cezası da verilebilir. Bu yönde bir ceza da bekleniyor. Teknik direktör ve futbolcuların yaralanması nedeniyle 2 maçtan aşağı ceza verilmez." dedi.

"FENERBAHÇE 3-0 HÜKMEN MAĞLUP OLABİLİR"
Sözlerinin devamında, "Güvenlik sebebiyle yarım kalan maçlarda kararı TFF yönetimi verir. Hakem ve temsilci raporlarına göre maçın yarıda kalma gerekçesini yeterli görürse 3-0 hükmen mağlubiyet kararı vermesi gerekir. Taraftarların neden olduğu olaylara Beşiktaş oyuncusu veya teknik direktörü sebebiyet vermişse ağır tahrik olarak değerlendirilir ve cezada indirim yapılabilir. Tolga Zengin'in fiziki bir teması olmadığı için sportmenliğe aykırı hareketten 3 maç ceza alabilir. Maç yarıda kaldığı için sarı kartlar iptal edilir ama Pepe'nin kırmızı kartı geçerli olacak." ifadelerini kullandı. Futbol Arena