Derbi Maçtan Notlar

Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman, Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Beşiktaş karşısında son karşılaşmaya göre değişikliğe gitmedi Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Ozan Tufan, yaklaşık 4 ay sonra maç kadrosuna alındı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Beşiktaş karşısında son karşılaşmaya göre değişikliğe gitmedi.

Ülker Stadı'na oynanan derbi maçta Kocaman, Spor Toto Süper Lig'de geçen hafta Demir Grup Sivasspor'u 2-1 yendikleri maçın ilk 11'ini bozmadı.

Kalede Volkan Demirel'e şans veren Kocaman, savunma dörtlüsünü Şener Özbayraklı, Roman Neustaedter, Martin Skrtel ve Hasan Ali Kaldırım'dan kurdu. Ön liberoda Mehmet Topal-Josef de Souza ikilisini bozmayan Kocaman, kanatlarda Faslı oyuncular Nabil Dirar ile Aatıf Chahechouhe'yu kullandı. Santrfor arkasında Giuliano Victor de Paulo oynarken, ileri uçta Roberto Soldado yer aldı.

- Ozan Tufan, yaklaşık 4 ay sonra kadroda

Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Ozan Tufan, yaklaşık 4 ay sonra maç kadrosuna alındı.

Devre arası kampı öncesi Aykut Kocaman tarafından kadro dışı bırakılan ve başka bir takıma transferi gerçekleşmeyince mart ayında affedilen Ozan, son olarak 27 Aralık 2017'de İstanbulspor'la oynanan kupa maçında kadroya girmiş ancak forma şansı bulamamıştı.

Sarı-lacivertli futbolcu, Aykut Kocaman tarafından tam 112 gün sonra maç kadrosuna dahil edildi.

- Fenerbahçe'de tek eksik

Sarı-lacivertlilerde derbide sakatlığı bulunan Alper Potuk forma giyemedi.

Sakatlığı nedeniyle takımını yalnız bırakmak zorunda kalan Alper dışında Mauricio Isla ile Eljif Elmas, yabancı kontenjanı nedeniyle kadroya giremeyen isimler oldu.

- Caner Erkin ve Gökhan Gönül'e tepkiler sürdü

Fenerbahçeli taraftarlar, Beşiktaş forması giyen eski futbolcuları Caner Erkin'e tepki gösterdi.

Süper Lig'in ilk yarısında Ülker Stadı'nda oynanan derbide ilk kez Kadıköy'de Beşiktaş forması giyen Caner, kupa maçında da sahaya 11'de çıktı.

Caner ısınmak için sahaya çıktığı zaman sarı-lacivertli taraftarların aleyhte tezahüratları ve tepkisiyle karşılaştı.

Beşiktaş'ta maça yedekler arasında başlayan eski Fenerbahçeli Gökhan Gönül de sarı-lacivertli taraftarlarca protesto edildi.

Beşiktaşlı taraftarlar ise iki futbolcusuna tribüne çağırarak moral verdi.

- Lucescu tribünde

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, derbiyi tribünde izledi.

Ay-yıldızlı ekibin teknik direktörü, karşılaşmayı yardımcısı Tayfur Havutçu'yla takip etti.

Kaynak: AA