Milli Tekvandocu Hedef Büyüttü

Gençlerde Avrupa ve dünya şampiyonu olan Emre Kutalmış Ateşli:'Aynı başarıları büyüklerde de elde etmek istiyorum' 'En büyük hayalim olimpiyat şampiyonluğu'.

HALİL İBRAHİM AVŞAR - Gençlerde Avrupa ve dünya şampiyonu olan milli tekvandocu Emre Kutalmış Ateşli, başarısını büyüklerde de sürdürmek istiyor.

Tunus'un Hammamet şehrinde düzenlenen Dünya Gençler Tekvando Şampiyonası'nda erkekler +78 kiloda altın madalya kazanan 17 yaşındaki Emre Kutalmış, hedefini büyüttü.

İzmir'de yaşayan milli tekvandocu, artık büyüklerde başarıyı hedeflediğini belirterek, "İnşallah, aynı başarıları büyüklerde de elde etmek istiyorum. Bunun için daha fazla çalışmalıyım." dedi.

Dünya Şampiyonası öncesi sakatlık yaşadığına değinen Emre Kutalmış, tatamiye kısa bir süre ara vermek zorunda kaldığına işaret etti.

Bir aylık sıkı bir hazırlık sürecinin ardından Tunus'taki organizasyona katıldığını dile getiren milli sporcu, "Tekrar İstiklal Marşı'mızı okutmak, bayrağımızı zirvede görmek inanılmaz bir duyguydu." sözleriyle şampiyonluğunu tarif etti.

Emre Kutalmış, milli takımın Dünya Gençler Tekvando Şampiyonası'nda 1 altın, 3 gümüş madalya kazandığını hatırlatarak şunları söyledi:

"Dünya Şampiyonası takım halinde de güzel geçti. Güzel başarılar elde ettik. Erkeklerde takım halinde 3'üncü olduk. Gelecek adına umut verdik. Teknik direktörümüz Ali Şahin hocamızın emekleri büyük. Başta hocamız olmak üzere emekleri geçen herkese teşekkür ederim. Bu başarılarımızın devam edeceğini umuyorum."

- Hayali olimpiyat şampiyonluğu

Tekvandoya nasıl başladığını anlatan Emre Kutalmış Ateşli, en büyük hayalinin ise olimpiyat şampiyonluğu olduğunu açıkladı.

Hiperaktif olduğunu söyleyen milli sporcu, ağabeyine özenerek tekvandoya başladığını ifade ederek, "Ağabeyim Orkun da milli tekvandocu. Biraz hareketli çocuklarmışız. Önce ağabeyim tekvandoya başladı. Ben de ona özenerek tekvandoyla tanıştım. İyi ki de bu sporu yapıyorum, çok mutluyum. Birlikte çalışıyoruz, birbirimize destek oluyoruz." diye konuştu.

Emre Kutalmış, asıl hedefiyle ilgili ise "En büyük hayalim olimpiyat şampiyonluğu. 2020 Tokyo Olimpiyatları hedefi doğrultusunda çalışıyorum. Sonrasında ise 2024 Olimpiyatları'nı hedefleyeceğim." ifadelerini kullandı.

- İdolü Servet Tazegül

Genç sporcu, 2012 Londra Olimpiyatları'nda altın madalya elde eden milli tekvandocu Servet Tazegül'ü örnek aldığını söyledi.

Emre Kutalmış, idolü Servet Tazegül gibi başarılı bir spor kariyerine sahip olmak istediğini vurgulayarak, "Onun videolarını izleyerek tekvandoya başladım. Servet ağabey gibi olimpiyat şampiyonu olmak istiyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA