Antrenör Olmak İçin Tırmandılar

Sivas’ta Cumhuriyet Üniversitesi’nin (CÜ) katkılarıyla Türkiye Dağcılık Federasyonu Sivas İl Temsilciliğinin düzenlediği temel spor tırmanış kursu 20 sporcunun katılımıyla başladı.

Cumhuriyet Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda temel spor tırmanışı kursu farklı illerden 20 sporcunun katılımıyla başladı.

5 günlük eğitimin ardından başarılı olan sporcular bir üst kademeye yükselecek. Daha sonra eğitimi tamamlayabilen sporcular spor tırmanış antrenörü olmaya hak kazanacak.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Sivas İl Temsilcisi Ahmet Hasdemir, "Temel spor tırmanışı Türkiye’nin farklı illerinden gelen sporcularının katılımıyla antrenör eşliğinde 5 günlük bir kurs başlangıcı. Sivas doğa sporlarının yapıldığı önemli illerden biridir. Önemli olan spor tırmanış kursunun Sivas’ta yapılmasıdır" dedi.

SİVDAK Spor Kulübü Spor Tırmanış Antrenörü Ebuzer Bekar ise, "Spor tırmanışı yeni gelişen bir spor. Yavaş yavaş gelişiyor. Spor tırmanış antrenörlük temel eğitimi ilk defa Sivas’ta düzenlendi.

Bu eğitimin amacı farklı kategorilerde birer haftalık süreyle eğitim alıp daha sonra spor tırmanış antrenörlüğü yapma hakkı kazanabilmek" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA