Fatih Altaylı'dan Arda Turan'a: Durumun Allah'tan değil

Habertürk Gazetesi Yazarı Fatih Altaylı, futbolcu Arda Turan'ın Galatasaray - Başakşehir maçının ardından yaptığı açıklamayı ti'ye aldı.

Fatih Altaylı'dan Arda Turan'a: Durumun Allah'tan değil
Habertürk Gazetesi Yazarı Fatih Altaylı, futbolcu Arda Turan'ın Galatasaray - Başakşehir maçının ardından yaptığı açıklamada konuya Allah'ı dahil etmesini ti'ye aldı.

Altaylı bugünkü köşe yazısında futbolcu Arda Turan'ı eleştirdi. Galatasaray - Başakşehir maçının ardından yaptığı açıklamada konuya Allah'ı dahil eden Arda Turan'ı sert sözlerle eleştiren Altaylı, 'Arda durumu Allah'a havale edeceğine, Allah'ın verdiği aklı kullanıp “Ben nerede ne hata yaptım da beni canını verecek kadar çok seven insanların bu denli nefretini kazandım? Allah için yaşadığımı söylerken, Allah'ın bana bir lütfu olan yeteğenimi niye boşa harcıyorum? Türk futbolunun en sempatik adamıyken, nasıl oldu da en antipatik adamlarından biri haline geldim?” diye bir sorsun kendine. Fazla bir şeye gerek yok, Arda bunun yanıtlarını Allah'ın verdiği aklıyla bulabilir' ifadelerini kullandı.

İşte Fatih Altaylı'nın yazısının o bölümü:

DURUMUN ALLAH'TAN DEĞİL ARDA


GALATASARAY ile Başakşehir, ligdeki puan durumları gereği gerilimli bir maç oynadılar.

Maça damga vuramayan Arda kardeşimiz, maçtan sonra yaptığı konuşmayla gündeme damga vurdu.

Arda “anlayışlı” bir tutum takınmaya çalışarak yaptığı açıklamalarda, her niyeyse konuya “Allah”ı da dahil etti.

İçinde bol miktarda Yaratıcı'ya da atıfta bulunan bir konuşma yaptı.

Arda'nın durumu “Allahlık” ama onun söylediği manada değil.

Allah ona cömert davranmış ve bol miktarda yetenek vermiş.

Ama bugün gittiği her yerde ıslıklanıyorsa, her taraftan yağmur gibi eleştiri geliyorsa ve bu eleştirilere Allah vergisi yeteneğiyle yanıt verecek durumda değilse, durumunun Allah'la pek bir alakası yok.

Arda durumu Allah'a havale edeceğine, Allah'ın verdiği aklı kullanıp “Ben nerede ne hata yaptım da beni canını verecek kadar çok seven insanların bu denli nefretini kazandım? Allah için yaşadığımı söylerken, Allah'ın bana bir lütfu olan yeteğenimi niye boşa harcıyorum? Türk futbolunun en sempatik adamıyken, nasıl oldu da en antipatik adamlarından biri haline geldim?” diye bir sorsun kendine.

Fazla bir şeye gerek yok, Arda bunun yanıtlarını Allah'ın verdiği aklıyla bulabilir.