3. Üniversitelerarası Karting Turnuvası

Turnuvayı, ODTÜ takımı 148 puanla birinci tamamladı.

Üniversiteler Arası Karting Turnuvası’nın üçüncüsü Kahramankazan’da yapıldı.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) koordinatörlüğünde düzenlenen turnuvada 7 üniversiteden 25 sporcu yarıştı.

Öğleden önce ve sonra olmak üzere 2 tur halinde düzenlenen yarışlar oldukça çekişmeli geçti. Toplam 14 yarışta, takımlar dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti.

Eşi ve kızıyla turnuvanın startını veren Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, karting aracına binerek kısa bir deneme sürüşü yaptı.

Açılış konuşmasını yapan ODTÜ Motor Sporları Topluluğu Başkanı Muzaffer Burak Bağlan, amaçlarının Türkiye’de henüz yeni yeni bilinmeye başlayan karting sporunu üniversiteler arasında yaygınlaştırmak, katılımcı sayısını artırmak ve daha ulaşılabilir ve keyifli bir spor branşı haline dönüştürmek olduğunu söyledi.

Ertürk de kendisinin de bir üniversite öğrencisi olduğunu ve üniversiteli gençlerden gelecek sportif etkinlik taleplerine destek olmaya devam edeceklerini belirtti.

Turnuva sonunda dereceye giren yarışmacılara kupa ve madalyaları törenle verildi. Turnuva sporcu ve seyircilerin hep birlikte oynadığı oyun havaları ile sona erdi.

Turnuvanın birincisi Ortadoğu Teknik Üniversitesi 148, ikincisi Başkent Üniversitesi 132, üçüncüsü Bilkent Üniversitesi 114 puan aldı.

Kaynak: AA