TY Elazığapor - Adana Demirspor Maçının Ardından

Tetiş Yapı Elazığspor Teknik Sorumlusu Muammer Sürmeli, Play-Off’a gideceklerini ve şampiyon olarak çıkacaklarına inandığını belirtirken, Adana Demirspor Teknik Direktörü Mustafa Uğur, maçın ikinci yardımcı hakemi Oğuz Kağan Çalışır’a tepki gösterdi.

Spor Toto 1. Lig’in 31. haftasında TY Elazığspor evinde Adana Demirspor’u 2-1 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında iki ekibin teknik sorumlusu açıklamalarda bulundu. Ya tamam, ya devam maçına çıktıklarını aktaran TY Elazığspor Teknik Sorumlusu Muammer Sürmeli, “Beraberlik bile bize yaramıyordu. Görmediğimiz bir pozisyonda golü yedik. Oyunu riske almayı düşündüm. Oyunu riske alacaktım. 1-0’dan sonra 4-3-1-2’ye döndük. Golü bulduk böylece. Gol atmasaydık bir stoper çıkarıp Mertan’ı santrfora almayı düşünüyordum. Arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Galibiyet almayı bir kenara bırakın antrenmanlarda bile yüzde yüz performansla çalıştılar. Bunu bile çok takdir etmek gerekir. Emekleri için çok teşekkür ediyorum. Galibiyeti herkese hediye etmek istiyorum” dedi.

Oyundan 30. dakikada sakatlığı nedeniyle çıkmak zorunda kalan Muhamed İldiz hakkında konuşan Sürmeli, “Hastaneye götürüldü, tam bilgi sahibi değilim. İhtiyacımız vardı, oyuna iyi de başlamıştı. Tom da gördüğüm kadarıyla pek katkı sağlayamadı ve inandığım şeyi yaptım, oyundan aldım” diye konuştu.

56 puan yapacaklarına inandıklarını kaydeden Sürmeli, “56 puan yaptıktan sonra rakiplerimizin puan kaybetmesini bekleyeceğiz. Puan farkı Altınordu ile 2’ye düştü. Biz Play-Off’a gideceğiz ve şampiyon olarak çıkacağız. Ben inanıyorum, siz de inanın. Elazığ bunu hak etmiyor yalnız, herkes bu taşın altına elini koymalı. Bu takım şampiyon olacak" ifadelerini kullandı.

Adana Demirspor cephesi

Maçı kaybettikleri için üzgün olduklarını ifade eden Adana Demirspor Teknik Direktörü Mustafa Uğur ise, “Elazığspor takımını tebrik ediyoruz, gönülden kutluyoruz ama bu kadar güzel ortamda, çirkin bir adam vardı ki maçın orta hakemi için demiyorum, o da inanılmaz bir müsabaka yönetti. Kıdemsiz yardımcı hakem futbol adına cinayet işlemiştir bugün. O kadar hassas gözle bizim attığımız golü de ofsayt diye iptal ediyorsunuz, rakibin atiği golde bir metreye yakın ofsayt olan bir pozisyonla siz bunu kaçırıyorsunuz yazıklar olsun. Kınıyorum kendisini. Türkiye’de adaletsizliğin olduğu gerçeği bugün bir kez daha ortaya çıktı. Hafta başında Yılmaz Vural hocanın verdiği demece Futbol Federasyonu yok diyemiyorsa artık bunların, bunları yapması kadar kolay bir şey yok, alıştık. Koskoca bir camiaya yazık ediyorlar. Adana Demirspor bu tür şeylerin altından kalkar. Bu tür hakemler inşallah bir daha müsabakalarda görev almazlar. Orta hakem Onur Karabaş’ı tebrik ediyorum, inanılmaz güzel bir maç yönetti” şeklinde konuştu.

Maçın çok güzel geçtiğini de anlatan Uğur, “İki takım da kazanma adına oynadı. Centilmence bir mücadele oldu. Ele geçirdiği fırsatı Elazığspor değerlendirdi. Biz golden önce de değerlendiremedik. Futbol fırsatlar oyunu. Elazığspor 2 gol attı maçı kazandı. Bizim gol olmaması gereken şutumuz gitti inanılmaz bir şekilde oldu. Genel olarak oyundan memnunuz. Bunun dışında farklı bir oyun beklemek mümkün değil. Göze hoş gelen futbolu görmek çok zor bu günlerde. Kazanma adına mücadele etmek gerekiyor, biz de elimizden geleni yaptık” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: İHA