Malatya'da Okullararası Basketbol Müsabakaları

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğünün faaliyet programında yer alan okullararası basketbol küçükler kız ve erkek yarı final müsabakaları, Malatya'da başladı.

Atatürk ve Tecde spor salonlarında oynanacak müsabakalarda kızlarda Şırnak, Erzurum, Malatya, Diyarbakır, Siirt İstanbul, Batman, İçel, erkeklerdeyse İzmir, Bitlis, Adana, Elazığ, İstanbul, Erzincan, Şırnak ve Gaziantep takımları mücadele edecek.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, Atatürk Spor Salonu'nda yapılan müsabakalarının açılış töreninde, müsabakalara katılan tüm sporculara başarılar diledi.

Fındıklı, bu tür müsabakaların basketbol altyapısına önemli katkılar sağladığını belirterek, "Çocuklarımızın daha fazla müsabaka yapması, onların daha faza tecrübe edinmelerini sağlamaktadır. Birincilik, ikincilik, finallere gitmek güzeldir, her zaman alkışlanır ama biz başarı elde eden, edemeyen tüm katılımcı takımlarımıza teşekkür ediyoruz. Buraya katılan tüm sporcular basketbolumuzun temel taşıdır. Sakarya'da yapılacak Türkiye Şampiyonası'na katılacak takım ve sporculara başarılar diliyorum." dedi.

Açılış törenine Okul Sporları Şube Müdürü Dr. Murat Kılınç, Okul Sporları Şefi Cüneyt Akkaya, Basketbol Federasyonu İl Temsilcisi Hasan Ali Epik ile sporcu ve antrenörleri katıldı.

Kaynak: AA