Kızlar At Üstünde Ok Atıp Şampiyonaya Hazırlanıyorlar

Erzincan Kredi Yurtlar Kurumu Erzincan Yurdu’nda kalan kız öğrenciler düzenlenen kursla Geleneksel Türk Okçuluğunu öğreniyorlar. Kız öğrenciler eğitimlerini açık havada ve at sırtında da sürdürüyorlar.

KYK yurtlarında kalan öğrencilere yönelik farklı branşlarda kurslar açıldığını belirten İl Müdürü Fevzi Sarıçiçek, millî kültürümüze dair spor ve sanatlara öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiklerini belirterek, ilk defa bu yıl Erzincan Kız Yurdunda Geleneksel Türk Okçuluğu alanında kurs açtıklarını ifade etti.

Öğrencilerin önce yay tutmayı, yay çekmeyi, ardındanda ok atmayı öğrendiklerini dile getiren Sarıçiçek, eğitimin beşinci ayında ise at sırtında ok atmaya başladıklarını söyledi.



KYK İl Müdürü Fevzi Sarıçiçek, Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’nce 2 Mayıs tarihinde Ankara’da düzenlenecek Geleneksel Türk Okçuluğu turnuvasına Erzincan yurdundan 5 kız öğrenciden oluşan takımlarını göndereceklerini ifade ederek, "Öğrencilerimiz uzun zamandır çalıştıkları, antrenmanlarını yaptıkları yay germe ve ok atma tekniklerini epey geliştirdikten sonra şimdi hem at sırtında hem de açık havada talim ve atışlarla çalışmalarına devam ediyorlar. Bizim dileğimiz öğrencilerimizin derece ve başarı elde etmelerinden öte ecdadımıza, şanlı geçmişimize ait duyguların, manevi değerlerin milli kültür unsurlarının yaşatılması ve gençler arasında kabul görmesidir" dedi.

KYK Türk Okçuluğu takımında yer alan öğrencilerden Duygu Özdemir, "5 ay önce kursumuz başladı.

İlk başlarda hatalı ve acemice atışlarımız oluyordu. Hocamızın desteği ile vize ve finallerimize rağmen çalışmaya devam ettik. Bugünkü noktaya böyle geldik" dedi.

Yarışmaya hazırlanan kızlardan Naime Beyaztlı ise "Geleneksel Türk Okçuluğunu öğrendiğim için çok mutluyum.Ata sporumuzu öğrenmemize imkan sağlayan devletimize minnettarız. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Umarım Şampiyona da emeklerimizin karşılığını alırız." dedi.

Sporculardan Gamze Özdamar ise " KYK Geleneksel Türk Okçuluğu takımında yer almaktan mutlu ve gururluyum. 2 Mayısta Ankara’da yarışmalarımız var. Erzincan’ı en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyor bunun için gayret gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA