Karateciler 23 Nisan Coşkusu Yaşattı

Do Lig şampiyonasının 3. Etabı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı onuruna düzenlendi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın düzenlediği ve 4 etaptan oluşan İllerarası Karate-Do Lig Şampiyonası’nın üçüncü etabı, kata ve kumite mücadelelerine sahne oldu. KOU Gazanfer Bilge Spor Salonu’nda gerçekleşen 3. Etap lig şampiyonasında 1999 ile 2010 doğumlu sporcular katılım gösterdi. Şampiyonanın 3. Etabı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı onuruna düzenledi.

Genç karateciler sergiledikleri üst düzey performanslarla, müsabakalarda 23 Nisan coşkusuna anlam kattılar.

Kata ve kumite kategorilerindeki şampiyonaya 10 ilden 900’e yakın sporcu katılım gösterdi. Sabah saatlerinde Kata gösterileri ile başlayan 3. Etap lig şampiyonası, öğleden sonra Kumite mücadelelerine sahne oldu. Dereceye giren sporculara madalya törenleri düzenlendi.

İllerarası Karate Ligine Ulaşımpark Müdürü Yasin Özlü, Spor Şube Müdürü Ziyaülhak Sarıgül ve sporcuların aileleri ve antrenörleri katıldı.

İllerarası Karate-Do Lig Şampiyonusı’nda 3. etap sonunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi S.K sporcuları 38 altın, 25 gümüş, 39 bronz ile toplamda 102 madalya alarak 203 puan ile ligde liderliğini sürdürdü. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübü, 27 altın, 20 gümüş, 28 bronz ile toplamda 75 madalya alarak 149 puan ile lideri takip etti. 20 altın, 20 gümüş, 24 bronz ile toplam 64 madalya alarak 124 puan ile Gazi Osmanpaşa Belediye Spor Kulübü lligde üçüncülüğünü sürdürdü.

Toplamda 4 etaptan oluşan İllerarası Karate-Do Lig Şampiyonası’nda, bundan sonra lig kapsamında bir etap daha yapılacak. Mayıs ayında Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek ve final müsabakalarına sahne olacak 4. Etabın sonunda ise dereceye giren genç karatecilere madalyalarının yanı sıra şampiyonluk kupası verilecek.

Kaynak: İHA