Basketbolda Maçın Ardından

Yeşilgiresun Belediyespor Başantrenörü Kandemir: 'Giresunlular şundan emin olsun ki önümüzdeki sezon da takımlarını bu ligde seyredecekler. Çünkü buralara kolay gelmedik, öyle kolay da gitmeyiz' Fenerbahçe Doğuş Başantrenörü Obradovic: 'Üçüncü periyotun bazı dakikaları dışında gerçekten iyi oynadığımızı düşünüyorum'

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 25. haftasında Fenerbahçe Doğuş'a 93-70 mağlup olan Yeşilgiresun Belediyespor'un başantrenörü Ahmet Kandemir, ligde kolay pes etmeyeceklerini söyledi.

Fenerbahçe Doğuş'u galibiyetinden dolayı da tebrik eden Kandemir, rakiplerinin çok formda bir dönemde olduğunu bildirdi.

Rakiplerinin çok büyük bir dış atış yüzdesi ile oynadığının altını çizen Kandemir, "Onun dışında biz de ribauntlarda üstünlük kurduk ve topu da iyi çevirdiğimizi düşünüyorum. Özellikle son dakikalarda attığımız üçlükleri sayıya çevirebilseydik tekrar oyuna ortak olma şansımız vardı. Ama kaybettik." diye konuştu.

Yeşilgiresun Belediyespor'un buralara çok kolay gelmediğinin altını çizen Kandemir, "Bu takım küçük bir şehrin büyük hayalleri ile buralara geldi. Bugün halen bu kadar önemli bir ligde mücadele ediyoruz. Bundan da bütün Giresunluların gurur duyması gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

"Bugünkü taraftar grubu bizi desteklemeye devam ederse çok fazla sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum" diyen Kandemir, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ama sonuç olarak da desteğe ihtiyacımız var. Ekonomik durumumuz da ortada. Ama bunlara rağmen biz geriye kalan maçlarımızı kazanmak istiyoruz. Giresunlular şundan emin olsun ki önümüzdeki sezon da takımlarını bu ligde seyredecekler. Çünkü buralara kolay gelmedik, öyle kolay da gitmeyiz"

- Obradovic: "İyi oynadığımızı düşünüyorum"

Fenerbahçe Doğuş'un başantrenörü Zeljko Obradovic ise, kendi sahasında çok iyi oynayan Giresun ekibine karşı ciddi bir mücadele verdiklerini belirterek, "Sahalarında oynadıkları maçları çok iyi izledik ve analiz ettik." dedi.

Karşılaşma iyi hazırlandıklarını kaydeden Obradovic, "Üçüncü periyotun bazı dakikaları dışında gerçekten iyi oynadığımızı düşünüyorum." yorumunu yaptı.

"Kesinlikle Giresun takımı için anahtar oyuncularından Jefferson'ın oynamaması önemliydi" diyen Obradovic, "Bu onlar içinde zor bir durumdu. Diğer taraftan da gerçekten çok saygı duyduğum bir takım. Çünkü birinci saniyeden son saniyeye kadar mücadeleyi bırakmıyorlar." ifadelerini kullandı.

Obradovic, maç boyunca güzel atmosfer sergileyen iki takım taraftarlarına da teşekkür etti.

Kaynak: AA